Гроздето е един от любимите ни есенни плодове. То е

...
Гроздето е един от любимите ни есенни плодове. То е
Коментари Харесай

Внимание! Гроздето е фатално за кучетата

Гроздето е един от обичаните ни есенни плодове. То е извънредно потребно за нас, хората. Кучетата постоянно ни гледат с молещ се взор, когато хапваме, даже когато тази храна е грозде.

Дори и нормално да се изкушавате и да му давате дребна хапка от вашата храна, това никога не трябва да се случва с гроздето. Защото гроздето е рисково за кучетата. Същото важи и за стафидите, тъй като те на процедура са просто изсушено грозде. Защо гроздето е измежду рисковите храни за кучета?

Защото то може да провокира бъбречна непълнота при кучетата. Изследване от 2018 година, доста от кучетата, изяли даже единствено 1 грозде, са се почувствали зле по-късно. За някои от тях изходът даже е бил съдбовен.

Причината е, че в резултат на острата бъбречна непълнота животното изпада в цялостна неспособност да отделя урина, което в последна сметка води до септичен потрес и съдбовен излаз. Все още не е ясно кое тъкмо в гроздето е толкоз токсично за животните.

Важно е обаче да знаете признаците, тъй като от време на време кучето може да изяде зрънца грозде или стафиди, попаднали на земята. Обикновено първите признаци на отравяне са повръщане или диария при кучето.

 Куче на ветеринар

След товаживотното губи апетита си и става извънредно безшумно и летаргично. Може да забележите, че има болежка в корема, че отхвърля да пие вода или че изпуска дребни количества урина. По-късно настава и цялостната липса на уриниране, което значи, че положението към този момент е извънредно съществено.

Важно е да потърсите доктор постоянно, когато подозирате, че кучето ви може да е изяло грозде или стафиди, даже и количеството да е напълно малко. Не чакайте сериозните признаци, тъй като тогава може да е късно.

Ако видите, че кучето яде плодовете пред вас, можете да предприемете някои ограничения, които биха помогнали – да вземем за пример, да го накарате да повърне, с цел да се освободи от токсините. Не бива да забравяте и да потърсите ветеринарния си доктор са съвет, тъй като единствено той знае верния механизъм на деяние при незабавни положения.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР