Гросмайстор Антоанета Стефанова записа първа победа на европейското първенство по

...
Гросмайстор Антоанета Стефанова записа първа победа на европейското първенство по
Коментари Харесай

Антоанета Стефанова с първа победа на европейското по шахмат

Гросмайстор Антоанета Стефанова записа първа победа на европейското състезание по шахмат за дами, което се организира в черногорския град Петровац.

В партия от третия кръг Стефанова реализира триумф с черните фигури над представителката на Азербайджан Назлъ Хумбатова и събра актив от 1,5 точки.

С актив от 2 точки на първо време в класирането от българките излезе Виктория Радева. В третия кръг тя направи реми с черните фигури със Софи Мийе от Франция.
 17-годишна победи Антоанета Стефанова
17-годишна победи Антоанета Стефанова

Надя Тончева не престава мощното си показване

Другите три българки позволиха загуби в третия кръг. Белослава Кръстева отстъпи на Елина Даниелян от Армения, Надя Тончева падна Наталия Букса от Украйна, до момента в който Петя Караиванова се съобщи в партията против Петра Кейжар от Словения. Кръстева и Тончева остават с резултат от 1,5 точки, до момента в който Караиванова е без актив.

В четвъртия кръг, който е по-късно през днешния ден, Радева ще играе с Йоланта Завадска от Полша. Стефанова среща друга полякиня - Ливия Яроцка, Кръстева ще играе с австрийката Аника Фрьовис, до момента в който Тончева ще има за противник Анжелика Вълкова от Украйна. Съперничка на Караиванова ще бъде
Всичко за Вашата сватба
Сенем Гюл Басари от Турция.

След първите три кръга единствено четири шахматистки имат цялостен актив от 3 точки.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg