Грипният сезон наближава, но как можете да разберете дали повишената

...
Грипният сезон наближава, но как можете да разберете дали повишената
Коментари Харесай

Симптоми на коронавирус и как се различава от грип

Грипният сезон наближава, само че по какъв начин можете да разберете дали нарасналата температура е сезонен грип или COVID-19?

Проучване от Университета на Южна Калифорния (USC) съумя да откри, че признаците на ковид COVID-19 постоянно стартират в избран ред.

Това ново изследване е извършено с цел да хвърли светлина върху това по какъв начин COVID-19 признаците се появяват, което може да помогне на хората, които се пробват да схванат дали кашлицата е обикновенна простуда или нещо по-лошо.

Симптоми на ковид COVID-19

Според изследването, до момента в който грипът нормално стартира с кашлица, първият признак на COVID-19 е нараснала температура, а редът на признаците, които пациентите могат да изпитат е следния:

  1. температура
  2. кашлица и мускулни болки
  3. гадене и повръщане
  4. диария

„ Проучването откри, че пациентите със сезонен грип по-често имат кашлица преди появяването на температура “, сподели доктор Робърт Глатер пред Healthline.

Това изобретение може да помогне на хората с COVID-19 да получат лекуване в точния момент, което може доста да усъвършенства положението им.

Ако смятате, че има нещо обезпокоително в положението ви, може да си извършите онлайн тест на особено основания за това уебсайт – covid.bg, където елементарно и гратис може да ревизирате признаците си, оповестиха от „ Пирогов “.

Тестът е създаден от доктор Иван-Асен Шишманов, доктор в  Клиниката по Кардиология на УМБАЛСМ “Н. И. Пирогов ” , в съгласие с Проф. Мария Миланова, Началник на Клиниката по Кардиология и експертите от болничното заведение, както и с актуалните рекомендации на Световната Здравна Организация за предварителна защита и битка с COVID-19.

Грипният сезон може да усложни ситуацията с COVID-19

Сега специалистите предизвестяват за опцията за „ twindemic “ или за припокриване на грипния сезон и упования скок на случаите на COVID-19 тази есен и зима.

Терминът „ twindemic “ е показан за първи път измежду необятната общност от  в публикация, оповестена на 16 август.

Twindemic, според  Times , е опцията за тежък грипен сезон, съвпадащ с повишаване на случаите на COVID-19.

Възможно е хората да имат и COVID-19, и грип, сподели доктор Глатър, което може да докара до това, че „ заболеваемостта и смъртността да се усилят тази есен. “ Този факт прави бързите проби „ по-важни от всеки път “.

Голямото терзание на лекарите е, рискът здравната система да бъде претрупана, пробвайки се да се грижи по едно и също време за пациенти с COVID-19, за тези с грип или различен респираторен вирус.

Какви данни са употребявали учените

Учените проучиха данни от над 50 000 пациенти с COVID-19 и съпоставиха техните признаци с предходни записи от хора, които са имали грип, с цел да открият, че признаците на COVID-19 се появяват в избран ред.

За да предскажат реда на признаците, учените проучиха честотата на признаците, събрана от Световната здравна организация (СЗО) за над 55 000 доказани случая на COVID-19 в Китай. Те също по този начин разгледаха набор от данни за съвсем 1100 случая, събрани сред декември и януари от Китайската експертна група за здравно лекуване за COVID-19 и предоставени от Националната здравна комисия на Китай.

За да сравнят реда на признаците на COVID-19 с грип, учените са анализирали данни от над 2000 случая на COVID-19 в Северна Америка, Европа и Южното полукълбо, докладвани на здравните управляващи сред 1994 и 1998г.

Прочети Още:
1.
2.
3.
4.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР