Грипната ваканция няма да се отучва, а пропуснатото ще се

...
Грипната ваканция няма да се отучва, а пропуснатото ще се
Коментари Харесай

МОН: Грипната ваканция няма да се отучва

Грипната почивка няма да се отучва, а пропуснатото ще се навакса посредством преструктуриране на материала. Това е напътствието на МОН до областите, в които учебните заведения затвориха поради висока заболеваемост. В Пловдив няма образователни занятия от през вчерашния ден и те ще бъдат обновени в понеделник. Към тези 4 дни обаче се прибавят и още два от началото на януари, когато кметът удължи коледната почивка поради транспортните несгоди към затварянето на бул. „ Цар Борис III Обединител ” поради откриването на Пловдив 2019. Така пропуснатите образователни дни стават 6.

Всеки преподавател ще би трябвало да реши по какъв начин да навакса уроците и да уведоми шефа на учебното заведение. Оценките на децата ще бъдат завършени в точния момент и първият образователен период ще завърши по график - на 4 февруари 2019 година, безапелационни са от МОН. Вторият период стартира на 6 февруари 2019 година, след още един ден междусрочна почивка.

Грипът няма да попречи на оформянето на триумфа, успокоиха и шефове на образователни заведения. В други години се е случвало да не се учи и още по-дълго време, като постоянно по-късно се е наваксвало. По-миналата зима да вземем за пример имаше първо дървена почивка поради огромни студове и снегове, а след това и грипна.

Към момента множеството основни класни и контролни са минали. През цялата година има равномерност на оценяването, тъй че преподавателите имат задоволителна база за оформяне на триумфа, разяснява директорката на ОУ „ Райна Княгиня ” Мария Гайдарова. Тя добави, че учителите имат и по-общ взор върху работата на децата в дълготраен проект.

В началото на образователната година шефовете залагат и до две седмици запас, който се употребява за наваксване след изключителни почивки. Така след възобновяване на образователните занятия учителите преразпределят материала и образователното наличие се взима.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР