Грипна ваканция в София засега не се очаква, каза днес

...
Грипна ваканция в София засега не се очаква, каза днес
Коментари Харесай

МОН: Грипна ваканция в София не се очаква

Грипна почивка в София към този момент не се чака, сподели през днешния ден министърът на образованието и науката Сашо Пенов. Според него наставление от здравните управляващи за неучебен развой няма.

 

В столичните учебни заведения се разпространяваше информация, че грипна почивка ще бъде оповестена и от понеделник - 30 януари- няма да се учи. После грипната почивка ще се слее с междусрочната, която е от 1 до 5 февруари. Министър Пенов опроверга тези изказвания.

 

Сашо Пенов, длъжностен министър на образованието и науката: " Разбирам вълнението на обществото по тези въпроси, само че законовата процедура е такава - с цел да се разгласят едни дни за неучебни първо би трябвало да има наставление от съответния шеф на РЗИ. И това се дефинира съгласно съответните стойности, доказващи заболеваемостта, в тази ситуация от грип, на територията на обособена област. Едва, когато има такова наставление в пълномощията на министъра на образованието и науката е дали образованието ще е в електронна среда или дните ще бъдат неучебни. Към момента ние наставление от здравните управляващи за оповестяване на задочен образователен развой нямаме ".

 

 

Източник БНТ
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР