Грипът е тук: Как да разпознаем усложението? Началото и края

...
Грипът е тук: Как да разпознаем усложението? Началото и края
Коментари Харесай

Грипът е тук: Как да разпознаем усложението?


Грипът е тук: Как да разпознаем усложението? Началото и края на грипните епидемии се бележат от една особена форма на инфектиране на междинното ухо – така наречен хеморагичен отит, прочут още като отит с кръвоизливи или пък грипозен отит.

Това е единствено едно от затрудненията в региона на УНГ-заболяванията, до което може да докара едно по-тежко протичане на грипната зараза, разяснява доцент Дончо Дончев, част от екипа на Клиниката „ Ушни, носни и гърлени заболявания ” на ВМА.
Ето какво още поучават от ВМА:
допустимо е да има кръвотечение от ухото и понижение на слуха. Последното е вследствие най-много на засягане на слуховия нерв.

затрудненията нормално засягат така наречен рискови групи. Това са хора с намален имунитет, възрастните хора или прекомерно дребни деца, само че грипозният отит „ поразява ” и напълно здрави хора.

имаме неочаквана, внезапна смяна на слуха, даже и болестта да е протекло без мъчителната част, за която загатнах нагоре, извънредно значимо е да се потърси профилирана помощ и то в границите на 72 часа, защото повреденият слухов нерв може да бъде лекуван ефикасно единствено в този доста къс интервал. Ако не се стартира ранно лекуване, може да се стигне до необратими последствия, безапелационен е експертът.

грипо-подобни признаци, които също не са за занемаряване – температура, изнемощялост, студени тръпки по тялото, по мускулите и по ставите, раздразнение в очите, увеличено количество на тайни в носа, болки в гърлото, кашлица.

също се обострят тежко и за нескончаем интервал от време.

изключително при дребните деца. Възможно е да се стигне до доста трагични обстановки при развиване на ларингит и припадък на задушаваща кашлица. Това положение изисква незабавна помощ, нормално се случва през нощта, само че родителите не би трябвало да се паникьосват, а да обезпечат мокър въздух – пускат душовете и мивките в банята и по този метод ще се облекчи положението на детето и тогава към този момент могат да тръгнат към най-близкото лечебно заведение, поучава доцент Дончо Дончев.

на болесттите на ларинкса като затруднение от грипа – така наречен изострен стенозиращ ларинготрахеобронхит. При него се засягат както горните, по този начин и прилежащите долни дихателни пътища. Най-коварното е, че това положение се развива при дребни деца, където и без друго дихателните пътища са доста тесни и даже нищожен оток е задоволителен, с цел да сътвори едно трагично положение на прогресиращ зной, разяснява още експертът. По думите му, всичко това, съчетано с висока температура и засягане на общото положение на детето, с изключение на незабавна помощ, постанова и хоспитализация.

затруднения след грипа са другите видове ангини, т.е. болести на сливиците с подувания, гнойни налепи, мощна болежка при преглъщане. Почти всички ангини стартират като вирусно заболяване. Това е едно от положенията, при които наложително се ползва антибиотична терапия.

към хората е да потърсят незабавна лекарска помощ при проявата, на който е да е от тези признаци, с цел да се избегнат тежки последствия. Все отново продължава разпространяването и на коронавирусната зараза – никога да не се ползва самодиагностициране и самолечение, безапелационен е доцент Дончев.

са потвърдили своята успеваемост в годините. Към препоръките в изискванията на зимна конюнктура и грипна зараза включва още спазването на добра персонална хигиена и постоянно миене на ръце, носенето на защитна маска, ограничение контактите с други хора, банкет на чай, задоволително течности, носенето на шапки и шалове.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР