Грипът е с голям епидемичен потенциал, бързо се разпространява така,

...
Грипът е с голям епидемичен потенциал, бързо се разпространява така,
Коментари Харесай

Предупреждение: До средата на февруари, 99% от това, което ще срещаме, ще бъде грип

Грипът е с огромен епидемиологичен капацитет, бързо се популяризира по този начин, че изтиква всички други вируси. Не че няма Коронавирус – продължава да си има, въпреки и със доста по-ниска заболяемост, само че водещ е грипът. Това разяснява в предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " основния държавен контрольор Ангел Кунчев.

" В този интервал до към средата на февруари в 99% това, което ще срещаме, е в действителност грип. В най-честия случай грипът си е съществено заболяване. И за разлика от другите респираторни вируси, които водят единствено до хрема, до кашлица, до кихане, тук общите прояви са по-водещи. Човек в действителност вижда, че е съществено болен. Много е потисната интензивността му, той мъчно продължава да работи, да учи, да прави естествените действия. Главоболието и температурата са мощно проявени, тая адинамия е водеща и по тази причина и диагнозата е относително лесна ", изясни Кунчев.

Той означи, че няма възраст, която да е защитена от грип, само че посочи: " Разбира се, в случай че човек е в добра форма, междинна възраст, квалифициран, храни се добре, естествено, чакаме той да го преодолее доста бързо и елементарно – за два-три дни, с малко температура, даже може да не вземе болнични, да продължава да работи. И това се случва ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР