Грижи за краставиците, за да получите добра реколта Краставиците са

...
Грижи за краставиците, за да получите добра реколта Краставиците са
Коментари Харесай

Грижи за краставиците – ето какви правила да спазвате

Грижи за краставиците, с цел да получите добра годишна продукция

Краставиците са много капризни. Неправилната или несъответстваща грижа може да ви лиши от годишна продукция или да бъде минимална. Краставиците, като всички култури, се нуждаят от вярното място за засаждане, наторяване и грижи.

Кои са постоянно срещаните неточности, които градинарите позволяват при развъждането на краставици и получават по-нисък рандеман?

Често хората не вземат поради капризите на природата. Разсадът би трябвало да се реалокира навън не по-късно от 35 дни. В противоположен случай той стартира да вехне от липса на слънце и почва. Такова растение ще се вкоренява дълго време и ще даде неприятна годишна продукция.

Когато желаете да засадите доста корени на дребна повърхност, растенията се заплитат, кислородът мъчно доближава до растенията, образуват се малко цветове, а плодовете са дребни и твърди. Често се развиват болести.

Ако садите краставици непрекъснато на едно и също място, тогава с течение на времето добивът ще намалее и честотата на болесттите ще се усили. Може да засадите краставици на първичното място не по-рано от 3 години.

Липсата на плет също се отразява отрицателно на реколтата. Своевременното премахване на ненужните, спомагателни издънки ще докара до добра годишна продукция. Важно е и краставиците да бъдат повдигнти на мрежа. По-лесно е да ги оформите, растенията получават повече светлина и въздух.

Краставиците би трябвало да се поливат вярно. Земята не трябва да изсъхва, само че също по този начин не е належащо да се трансформира в тресавище. Обилното поливане се прави преди цъфтежа, по-късно количеството течност се понижава и още веднъж се полива щедро по време на растежа на плодовете. Растенията би трябвало да се поливат с топла вода, когато поливате със студена вода, краставиците ще бъдат горчиви.

Краставиците се опасяват от горещите обедни лъчи на слънцето. Най-добрият вид е да ги засадите в полусенчеста зона. При липса на отбрана от обедното слънце листата на растението могат да изгорят.

Ако краставиците са засадени в оранжерия, тогава би трябвало да бъдат защитени от течения. Проветряването се прави поредно, от разнообразни краища на оранжерията. Растенията в парниците реагират мъчително на течението и внезапните промени в температурата. Опитайте се да ги предпазите от сходно нещо.

Вижте още: Домашен шоколад – лакомство, готово за 10 минути

На пръв взор може да наподобява, че е невероятно да се съблюдават всички правила. Но това не е по този начин. Просто си коства да запомним какво обичат краставиците и какво не. В този случай богатата годишна продукция няма да отнеме доста време.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР