Грижата за съвършената кожа е основната част от перфектния външен

...
Грижата за съвършената кожа е основната част от перфектния външен
Коментари Харесай

Важните неща, които трябва да знаете за серумите

Грижата за съвършената кожа е главната част от съвършения външен тип.

Сред изобилието на козметичния пазар през днешния ден тя не се свежда единствено до разчистване, навлажняване и нанасяне на слънцезащитен крем. Есенции, масла, балсами, хидратиращи, матиращи, подхранващи кремове чакат да изберем най-подходящия и да го включим в ежедневния си обред. И измежду всички тези артикули в последно време все по-често се загатва серумът. Тези леки, цялостни с потребни субстанции течни артикули се оказват основни в борбата за здрава, красива и сияеща кожа. Все още обаче измежду дамите се обрисува един минус – доста дами заобикалят да употребяват серуми, просто тъй като не знаят по какъв начин тъкмо да ги употребяват.

Затова събрахме няколко значими обстоятелството, които ще ви оказват помощ да се възползвате от свойствата на серумите.

Витамини

Серумите са известни с богатите си на витамини формули, което ги трансформира в нещо като “хранителни добавки ” за кожата. Повечето серуми за лице съдържат антиоксиданти, които обезпечават отбрана против свободните радикали, усилващи процеса на стареене на кожата.

Редът на нанасяне има значение

Нанасянето на серума преди хидратантния крем разрешава на съставките в хидратанта да попият на по-дълбоко равнище. Ако ви е мъчно да запомните кой артикул след кой следва, може да се възползвате от лесното предписание да нанасяте продуктите според от текстурата – стартирате от най-тънкото и леко чувство до най-плътното.

Дайте му време

След като сте нанесли серума, дайте му няколко минутки да попие добре, преди да сложите и хидратанта. Когато серумът попие добре и нанесете и овлажнител, двата продукта ще имат доста по-добра опция да обхванат в кожата, вместо да стоят от горната страна. Така ще избегнете и неприятния тип на маска, който може да се получи от бързото нанасяне на продуктите един след различен.

По-малкото е повече

Доста елементарно е да забравите обстоятелството, че серумите са съсредоточени и нормално ви би трябвало доста дребна доза от тях. Високата централизация ги прави малко тежки и е елементарно да прекалите с нанасянето им. Вместо да го “натрупвате ”, поставяйки на няколко места по лицето, за разнасяне, започнете с няколко капки, които загрейте сред пръстите. Винаги може да добавите още, в случай че се постанова.

Избирайте деликатно

Пазарът към този момент е претъпкан и с разнообразни разновидности на серуми, тъй че е желателно да изберете деликатно според от потребностите на кожата ви. Погледнете съставките му и може да изберете серум, който се цели в необятен набор от потребности на кожата, сходно на стареене, огряване, слънчево увреждане.

Инвестирайте

Истината е, че богатите формули на серумите дефинират и малко по-високата им цена от елементарните хидратанти. Серумите за лице са цялостни със скъпи съставки като пептиди, стволови кафези, витамини и се вършат без филъри, овлажнители или добавки. Липсата на запълващи съставки им разрешава да проникват и попиват по-дълбоко в кожата от елементарните овлажнители, само че пък това равнище на ползотворно деяние коства по-скъпо.

Серумите са преносители на дейните съставки

Серумите не са просто специфични хидратанти. Тяхната цел е да подсигурят проникването на избрана дейна съставна част през външния пласт на кожата до кожните кафези на по-дълбоките пластове, където тази съставна част може да работи по-добре.

Съхранявайте ги на хладно

Повечето серуми са с тъмни флакони, тъй като са цялостни с дейни съставки, които имат период на валидност, а животът им е по-кратък, в сравнение с продуктите без дейни съставки. Избягвайте да съхранявате серумите на топли, влажни места – може даже да ги държите в хладилника. Охлаждането ще резервира силата на съставките, а и ще ви донесе доста прелестно освежаващо чувство при нанасяне.

Серумите не са за всички

Като всеки нов артикул, дайте на серума няколко седмици, преди да решите да го изхвърлите на боклука. И в този случай, сходно на доста други, би трябвало да сте подготвени на проби и неточности, и това че един серум не е проработил за вас, не значи, че различен няма да се окаже тъкмо за вашата кожа. Все отново обаче, текстурата на серума може да бъде дразнител за кожни проблеми като екземи или розацея, по тази причина в случай че страдате от тях, е най-добре да се посъветвате с кожен лекар.

Lady in red: съвършеното алено червило за всяка жена
Как да прикрием тъмните кръгове
Вълшебствата на грима за по-красиви очи

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР