Грижата за паметниците е добро мерило това как се отнасяме

...
Грижата за паметниците е добро мерило това как се отнасяме
Коментари Харесай

В Стара Загора почистват паметниците, свързани с Освобождението

Грижата за паметниците е положително мерило това по какъв начин се отнасяме към нашата история и минало. С наближаването на 3-ти март, виждаме един добър образец от Стара Загора където локалната власт стартира разчистване и ободряване на паметниците, които са свързани с Освобождението на България. Информация за това беше споделена на уеб страницата на Община Стара Загора. Ето какво споделиха от локалната администрация: 
" Екипи на звено „ Озеленяване и комунални действия “ на Община Стара Загора работят по почистването паметниците, пocвeтeни нa Ocвoбoждeниeтo нa България.
 Музикантите от Държавна опера - Стара Загора засаждат музикална гора Музикантите от Държавна опера - Стара Загора засаждат музикална гора
Трябва да се грижим за природата, с цел да имаме бъдеще. Именно с положително дело в тази тенденция можем да разпознаваем музикантите от Държавна опера...
Дейности по разчистване и облагородяване на пространствата се правят на Мемориалния комплекс „ Бранителите на Стара Загора “, както и Паметника „ Защитниците на Стара Загора ”, Мавзолей– костница „ 19 юлий 1877 ”, Паметника на Трета опълченска тайфа и подп. Калитин, Паметника на починалите воини в Джуранлийския пердах, Паметника на починалите във войните старозагорци, Паметника на Старозагорското въстание.
На всички тях в празничния ден ще бъдат поднесени вeнци и цвeтя в памет на знайните и незнайни герои дали живота си за свободата на България. "  
Припомняме, че Стара Загора по традиция е един от градовете с най-богата празнична стратегия, която включваше и шествие с голям български байрак, в която се включваха хиляди жители и посетители на града. От предходната година тя не се организира поради епидемията от Covid-19. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР