Грижата за мъжката кожа не се ограничава единствено до използването

...
Грижата за мъжката кожа не се ограничава единствено до използването
Коментари Харесай

Как мъжката кожа се различава от женската и каква мъжка козметика да използвате

Грижата за мъжката кожа не се лимитира само до потреблението на гел за бръснене и успокоителен лосион, макар че производителите на подаръчни комплекти, които пълнят рафтовете на супермаркетите един път годишно, наподобява имат друго мнение по този въпрос. Независимо от пола и възрастта, всяка кожа изисква характерна грижа.

По какво се разграничава мъжката кожа от женската?

До пубертета кожата на момчетата и девойките не се разграничава по нищо, до момента в който по време на юношеството тестостеронът влезе в деяние. Този хормон придава на мъжката кожа нейните специфични характерности: компактност, нараснало произвеждане на себум и „ забавено " стареене.

Плътност
Кожата на средностатистическия мъж е с 20% по-дебела от тази на дамите. Съдържа повече колаген (протеинът, който построява " скелета " на кожата и дава отговор за нейната издръжливост и еластичност), с помощта на което тя е еластична и плътна на досег.

Повишената компактност значи, че е нужна висока централизация на дейни съставки за дейно отнасяне на мъжката кожа - в противоположен случай резултатът от продукта ще бъде слаб.

Съдържание на мазнини
При мъжа порите на лицето са огромни, а мастните жлези работят съвсем два пъти по-активно, в сравнение с при дамите, карайки кожата да свети. Поради огромното количество себум, равнището на pH на мъжката кожа е много ниско - в такава среда бактериите интензивно се развиват, провокирайки появяването на акне. Мазната кожа има преимущества - по-малко евентуално е да страда от сухота и има мощна, здрава защитна преграда.
Ниацинамид, салицилова киселина и дестилат от хамамелис правят отлична работа за нормализиране на работата на мастните жлези.

Стареене
Първите признаци на стареене при мъжете се появяват под формата на тъмни кръгове и подутина под очите, както и отпусната кожа. Но бръчките на мъжката кожа се появяват доста по-късно, в сравнение с женската, само че пък са по-добре изразени и по-дълбоки.

Превантивната грижа срещу стареене включва артикули, богати на антиоксиданти: витамини С и Е, ферулова киселина, ресвератрол. Тези съставни елементи работят като защитна преграда сред кожата и свободните радикали, което разрешава поддържане на естествена младост.

А за кожата, за която измененията, свързани с възрастта, към този момент са забележими с невъоръжено око, ще е нужна „ тежка артилерия " - уплътняващи, обновяващи и стягащи съставки: ретинол, колаген, пептиди.

Бръснене
Ако се бръснете всеки ден, кожата ви влиза в контакт с бръснач към 16 000 пъти през целия ви живот. А стандартната машина бръсне освен четините, само че и ексфолира дребни частици от горния пласт на кожата. Това води до по-гладка, само че в това време по-чувствителна към външни тласъци кожа.

Оттук и нуждата от съществуването на антисептични ( масло от чаено дърво, салицилова киселина ), успокояващи ( екстракти от центела и алое вера, бизаболол ) и регенериращи ( пантенол, алантоин ) съставни елементи в състава на продуктите за мъжка грижа. Алкохолът е най-добре да се заобикаля: несъмнено, той ще се оправи чудесно с бактериите, само че съвсем несъмнено ще провокира неприятна сухота и раздразнение.

Козметиката за мъже е създадена, като се вземат поради неповторимите характерности на мъжката кожа и много се разграничава от " женската " - освен по прецизния синьо-сив дизайн на опаковката, само че и в концентрацията и подбора на дейни съставки.

Ако желаете да си гарантирате отлична грижа за кожата, може да заложите на продуктите на . Те са създадени в сходство с всички условия, омекотяват и защищават мъжката кожа от сухота. Изберете , съгласно вашите съответни потребности и се насладете на страхотното чувство, което той оставя.
Не забравяйте и най-важните стадии в грижата за кожата - всекидневно разчистване, всекидневно навлажняване и ексфолиране два-три пъти седмично.

Измиването е една от най-важните стъпки в ежедневната грижа за кожата. През деня бактериите, частиците прахуляк и нечистотия се утаяват по повърхността на кожата и се смесват със себума. При незадоволително разчистване цялата тази примес се открива в порите, интензивно се развъжда и води до появяването на акне и черни петна.

Ексфолиантите подтикват естествения развой на възобновяване, като дейно отстраняват мъртвите частици и възвръщат здравия и пресен тип на кожата.

Хидратиращият мъжки крем за лице е друга нужна стъпка в грижата за кожата, ориентирана към поддържане на млада и здрава кожа. Той салдото на влага в кожата след разчистване и ексфолиране, като по този метод я защищава от изсушаване и дискомфорт.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР