Грижата за гората е наша обща отговорност. Това заяви заместник-

...
Грижата за гората е наша обща отговорност. Това заяви заместник-
Коментари Харесай

Заместник-министър Маринов: Грижата за гората е наша обща отговорност

Грижата за гората е наша обща отговорност. Това съобщи заместник- министърът на земеделието и храните инж. доктор Мирослав Маринов, който участва на тазгодишното издание на самодейността „ Залесяваме интензивно “ на „ Нестле България “, което се организира в община Стамболово, област Хасково.

По време на събитието бяха залесени 30,675 дка от опожарената гора на община Стамболово. Заместник-министър Маринов посочи, че тази зелена самодейност е образец за чудесно взаимоотношение и партньорство сред община Стамболово, страната и „ Нестле България “.

Той обърна внимание на превантивните ограничения против горските пожари и напомни, че огромният пожар, който избухна на територията на Гърция, наоколо до границата с България, през предишното лято, застрашаваше да се трансферира и у нас, което безспорно щеше да нанесе огромни вреди в горските територии, и освен.

„ Именно заради тази причина не би трябвало да подценяваме превантивната активност и осъществяването на противопожарните мероприятия в горите. Няма нищо по-опасно за природата от пожарите и би трябвало да бъдем готови за наближаващия пожароопасен сезон. С природата не можем да се борим, само че можем да подхващаме сходни начинания, за това да усилваме горските територии “, сподели още той.

„ Нестле България “ залеси опожарената гора на Стамболово с 18 590 фиданки от благун, 3 дка с благунов жълъд, 2 дка с червен американски дъб.

Заместник-министър Маринов поздрави уредниците на самодейността с избора за типа за залесяване, а точно локални типове дъб, които дават отговор на месторастенето. „ Поздравявам Ви за вдишване на уговорката за бъдещето тригодишно развъждане на новосъздадената гора.

По време на развъждането ще се правят нужните действия като поливане, окопаване, плевене и запазване от вредители, с цел да сме сигурни, че най-малко 80% от фиданките ще се прихванат “, сподели в умозаключение той.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР