Григор Саруханян безспорно е едно от най-ярките и актуални имена

...
Григор Саруханян безспорно е едно от най-ярките и актуални имена
Коментари Харесай

Григор Саруханян пред SafeNews: Срещу Велев излизам заради феновете, моята цел е много по-голяма

Григор Саруханян несъмнено е едно от най-ярките и настоящи имена в българския професионален бокс напоследък. Боецът с арменски корени прави възторг на кръга, откакто излезе от пандиза, където бе близо 10 години.

Спортните му достижения през последните няколко години бързо му донесоха позитивна популярност, а почитателите му непрекъснато се умножават. Активът на Саруханян към този момент е 19 победи, като 9 от тях са с нокаут и едвам 6 загуби. Най-ценното му отличие е купата на WBC CISBB (на славянските народи), която извоюва против Алмир Скриели в края на предходната година.

В последните си 10 срещи ръката на Григор е вдигана в края на срещата, а противниците му до един са чужденци. Следващото му предизвикателство обаче е българин.

Борислав Велев-Рой провокира Саруханян обществено на 6 април след края на присъединяване си в  MAX FIGHT 53, където реализира победа в първия рунд. Саруханян не присъстваше в залата, само че по-късно одобри отправената „ покана “.

„ Ако би трябвало да съм почтен, този мач го одобрих единствено поради моите почитатели. И изискванията бяха мои – да играя за огромен хонорар. От него няма какво да спечелвам, с изключение на моите почитатели да се гордеят повече “,

разяснява Григор Саруханян в особено изявление за Safenews.bg.

Битката сред двата ще се организира на галавечер на  MAX FIGHT. Събитието ще е на 2 юни в Пловдив, а уредниците фактически са склонили за рекорден за българския профи бокс хонорар.

„ Да, по този начин е “, засмя се Григор на въпрос за сумата.

 Снимка: Личен списък

Шампионът на WBC CISBB не крие, че фокусът му е към друга цел – той желае мачове в чужбина. Въпреки това не подценява идния конфликт и споделя, че се приготвя 100 %.

„ Чак толкоз да се вълнувам – не. Няма да играем някакъв сериозен мач. Гоня по-голяма цел: да играя в чужбина. Но въпреки всичко това е галавечер и се сготвям 100 %. “

Саруханян изкара 3-седмичен лагер във високопланинската база Белмекен, където се готвеше под наставленията на персоналния си треньор Веселин Кирилов. Всеки ден боксьорът е имал и тежки спаринги с сътрудниците си Петър Драганов и Здравко Попов.

„ Чувствам се в съвършена форма – и душевен, и физически. Направихме страхотна подготовка и доста мощни спаринги. “

Срещу Рой ще играе 10 рунда. Григор счита, че това е преимущество за него.

„ Досега неговите мачове са по 1 рунд против съперници, които не му пускат удари и той ги нокаутира. Със сигурност в този момент ще му е доста тежко и мъчно против мен, тъй като съм играл с доста съществени бойци. “

 

Официалният контракт сред двамата бе подписан през днешния ден, 11 май. Григор Саруханян показа разочарованието си по какъв начин е получил поканата от Велев за този дуел:

„ Знаех, че ще ме провокира. Чувах ме го от сульо и пульо, от хората на улицата, че той ще ме провокира. На мен в действителност ми беше необичайно, че го слушам от такива хора. Самият Рой не ме е търсил, не ми е звънна, нищо не ми е споделил, не ми споделя: Григоре, желая да се удрям с теб. Разбира се, аз незабавно като първенец, щях да кажа „ подготвен съм, дай да измислим с мениджърите да създадем мач “. Когато го видях по чух по малкия екран, му се обадих, а той стартира да ми мръкна какъв брой доста ме почита – и мен, и фамилията ми. Че неговият управител е желал да направи такава среща. Казах му, че не ми е непосредствен и няма значение дали ме почита мен и фамилията му, а че тук става дума за боксова среща. Доста се ядосах, да. На много места е приказвал и че първият рунд ще ме нокаутира. Ако би трябвало да бъдем почтени, аз не съм от тези боксьори, които се качват с памперси на кръга и не смеят да му пускат удари. Сега, като се качи с мен на кръга на 2 юни, ще усети какво е да играе с първенец. “

Етикети: MAX FIGHTбоксБорислав ВелевГригор Саруханян
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР