Григор Димиттров имаше трудната задача да вземе реванш от непредсказуемия

...
Григор Димиттров имаше трудната задача да вземе реванш от непредсказуемия
Коментари Харесай

След 4-годишно чакане: Григор Димитров отново спечели мач на Мастърса в Мадрид!

Григор Димиттров имаше сложната задача да вземе реванш от непредсказуемия Максим Креси, само че се оказа чудесно квалифициран за поднасянето на самобитно тенис възмездие и се наложи с безапелационното 6:2 7:6(4). По този метод 20-ият в света записа своята първа победа на Мастърса в Мадрид от 4 години насам, с което си подсигурява дуел против поставения под номер 13 Диего Шварцман.

Креси започва срещата с два следващи аса на втори начален удар, само че по-късно Григор отвърна с поредни отлични минаващи удари от бекхенд, с цел да изравни точките. Все отново американецът не разреши изненада, спечелвайки откриващото си подаване. Наред бяха спокойни минути за сервиращите, до момента в който не се стигна до 2:2, когато квалификантът неколкократно излезе неразчетено на мрежата и Григор се снабди с точка за пробив. Последва въодушевяващ ретур уинър от ракетата на българина, а след това той затвърди преднината си, повеждайки с 4:2 гейма. Димитров продължи да господства изцяло развиването на дуела, до момента в който международният номер 64 допускаше нехарактерни неточности при осъществяването на волетата, което докара до нов брейк в интерес на нашия съотечественик и напълно скоро откриващата част отиде в сметката на хасковлията.

Вторият сет не стартира по никакъв начин положително за родния ни представител, тъй като Креси имаше две поредни благоприятни условия да осъществя първи пробив в мача, а българинът го улесни, откакто позволи двойна неточност във допустимо най-неподходящия миг. 198-сантиметровия играч пък с лекост усили задатъка си на 3:0 и обстановката изглеждаше извънредно комплицирана за Гришо. Той обаче незабавно увеличи своето ниво, щом се почувства притиснат до стената, като паритетът беше възобновен за 4:4. Оттам насетне нямаше особени шансове за посрещачите и закономерно всичко щеше да се реши в тайбрек, чийто излаз бе в интерес на Димитров и крайният триумф беше реалност.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР