Григор Димитров (№28 в света) не успя да се класира

...
Григор Димитров (№28 в света) не успя да се класира
Коментари Харесай

Григор Димитров изпусна финала в Индиън Уелс

Григор Димитров (№28 в света) не съумя да се класира за финала на " Мастърс 1000 " шампионата в Индиън Уелс ($9 146 125). Най-добрият ни тенисист бе грохнал от първата ракета на Англия Камерън Нори (№21) с 2:6, 4:6 за 1,27 часа. Българинът не съумя да се опълчи на този противник, откакто бе очевидно изтощен. В предните два кръга хасковлията стигна до обрати над международния №2 Даниил Медведев (Рус) и Хуберт Хуркач (Пол, №12). Сега Гришо направи 28 непредизвикани неточности точно поради умората.
За Димитров това бе първи 1/2-финал на подобен шампионат от 2019 година, когато в Париж загуби от Новак Джокович (Сър, №1).
Тази седмица Гришо трябваше да играе в Антверпен, само че отхвърли присъединяване, с цел да успее да се възвърне за АТП 500 конкуренцията във Виена от 25 октомври.
С брилянтното си показване в Индиън Уелс, който се води като петия шампионат от Големия шлем, Димитров заслужи $343 000 и 350 т., с които през днешния ден ще прогресира със седем позиции до щ21 с 2231 т. Българинът е единствено на 39 т. от завръщане в топ 20.
" Това беше най-големият мач в кариерата ми. Григор беше малко изтощен от предходните мачове, само че се бори крепко и при започване на втория сет направи нещата тежки, не беше елементарно. Играх доста огромни мачове тази година, което оказа помощ. Усещам, че съм привикнал с огромните моменти и мачове. Чувствам се все по-комфортно и играя по моите правила във значимите моменти ", сподели роденият в Южна Африка Нори. На финала през нощта той игра за купата против грузинеца Николоз Басилашвили, който пречупи Тейлър Фриц (САЩ) със 7:6 (5), 6:3.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР