Григор Димитров започна с победа участието си на откритото първенство

...
Григор Димитров започна с победа участието си на откритото първенство
Коментари Харесай

Гришо започна да мачка в Мелбърн. Победи корав руснак в жегата

Григор Димитров стартира с победа присъединяване си на откритото състезание на Австралия по тенис. Гришо се оправи с неуместния за него Аслан Карацев (Рус) след 7:6(3), 7:5, 6:2 за 2 часа и половина.

По неприятно стичане на събитията Гришо трябваше да изиграе срещата си при рекордно висока температура в Мелбърн – 36 градуса. Независимо от това топ ракетата ни наложи преимуществото си. Така оправда статута си на любимец против индивида, който го отстрани на четвъртфиналите през 2021 година.

Естествено, тогава не ставаше въпрос за нищо повече с изключение на
травма в кръста
на Димитров, която го мъчеше до края на годината и нямаше общо със съотношението на силите. Григор и в днешния дуел потвърди, че е по-класният и по-опитен тенисист. Само сервисът на Карацев го задържа “в играта ” през целия първи сет и съвсем целия втори.

Димитров въпреки всичко завоюва безапелационно тайбрека в първата част, а във втората реализира пробив в края и съумя да поведе с 2-0. В третата към този момент желанието за борба на Карацев понамаля. Логично Гришо ознаменува цялостната си по-добра игра с брейкове и ранно затваряне на срещата.

Григор Димитров записа победа номер 31 в Мелбърн. Българският топ тенисист съблюдава традицията да преодолява през последните 10 години.

Във втори кръг обаче противникът му още веднъж ще бъде доста стабилен и подъл – Ласло Джере (Сър).

Ако Гришо преодолее и втория си съперник, то в трети кръг най-вероятно ще срещне рекордьора по трофеи в Австралия Новак Джокович. Сърбинът преследва десети успех, само че е и възпрепятстван от травма в задната част на дясното бедро.

Благодарение на днешната си победа също по този начин Григор ще се изкачи с едно място в международната класация и ще бъде 27-ми с 1395 точки.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР