Григор Димитров зае мястото на Новак Джокович в основната схема

...
Григор Димитров зае мястото на Новак Джокович в основната схема
Коментари Харесай

Джокович не бе допуснат в САЩ, това облагодетелства Григор

Григор Димитров зае мястото на Новак Джокович в главната скица на шампионата от серията " Мастърс 1000 " в Индиън Уелс (САЩ) с награден фонд 8,58 милиона $ и се класира непосредствено за втория кръг, където чака Джордан Томпсън или Давид Гофен.

Това стана допустимо, откакто сърбинът, петкратен първенец в конкуренцията, не може да взе участие. Той не беше позволен от американските управляващи на територията на Съединени американски щати, защото не е имунизиран против COVID-19.

" Бях подложен автоматизирано в жребия за шампионатите в Индиън Уелс и Маями, само че знаех, че е малко евентуално да имам опция да пътувам. От центъра по надзор и предварителна защита на болести в Съединени американски щати ми потвърдиха, че няма да трансформират разпоредбите, тъй че аз няма да мога да играя в Съединени американски щати. Успех на всички, които вземат участие в тези два страхотни шампионата ", написа Джокович в " Туитър ".

Първоначално жребият отреди Григор Димитров (№33 в схемата) да започва против представителя на домакините Томи Пол, а във втория кръг вероятно щеше да има още по-трудна задача против международния номер 3 Александър Зверев (Германия).

Сега обаче бе подложен в главната скица, пропускайки първия кръг. През предходната година той бе полуфиналист в шампионата, извършен извънредно през есента.

" Индиънс Уелс " е първият за годината шампионат от Мастърс 1000. А след двете съревнования в Съединени американски щати, тенис елитът се мести в Европа за сезона на клей, в който Джокович се надява да взе участие, като най-вероятно ще пази купата си на " Ролан Гарос ". Френските управляващи оповестиха, че ще го провиснал, защото охлабват ограниченията.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР