Григор Димитров вече е в Задар, Хърватия. Там ще се

...
Григор Димитров вече е в Задар, Хърватия. Там ще се
Коментари Харесай

Григор Димитров пристигна в Задар за следващия турнир на Ноле

Григор Димитров към този момент е в Задар, Хърватия. Там ще се състои втория мини шампионат от " Адриа Тур " - тенис конкуренцията с благотворителна цел, проведена от международния номер 1 Новак Джокович.

" Очаквам положителни мачове в Задар. Мисля, че на всички нас са ни нужни такива положителни неща, да си прекараме добре на корта и мисля, че върху това ще се концентрирам. За първи път съм в Задар и ще виждам да си прекарам добре ", бяха първите думи на Димитров на хърватска земя.



Преди седмица българският тенисист се включи в шампионата в Белград. Той записа две загуби и една победа, които не му бяха задоволителни, с цел да играе на край. Победител в мини шампионата в сръбската столица стана австриецът Доминик Тийм.

" Адриа Тур " е една от първите съревнования след насилствената пауза в тениса поради пандемията от ковид. Победите в него не носят точки за международната класация, а приходите ще отидат за благотворителната фондация на Джокович. Регламентът на самата конкуренция изисква тенисистите да бъдат разграничени да две групи, като на финала играят единствено спечелилите в тях. Мачовете са в скъсен формат - играе се до 2 от 3 сета в 4 гейма.
Григор Димитров: Изпитвам специфична носталгия (ВИДЕО) "Разбрах, че е ОК да не върша нищо ", показа тенисистът в родния си град
След шампионата в Белград, Димитров и треньорът му Кристиан Гро дойдоха в родния град на българина - Хасково. Двамата организираха подготовка на кортовете, откъдето е стартирала кариерата на Григор, раздадоха подписи и се снимаха с локалните деца.

Снимка: Lap.bg

След шампионата в Задар, най-вероятно конкуренцията ще продължи в Босна и Херцеговина на 3 и 4 юли. Първоначално беше планувано " Адриа Тур " да премине през Черна гора, само че от страната отхвърлиха да анулират наложителната карантина за влизащите извън.

Турнирът притегли вниманието на международните медии с неналичието на отдалеченост сред почитателите по трибуните. Джокович понесе много рецензии поради неспазването на ограниченията за ограничаване на разпространяването на ковид.
Турнирът на Джокович вбеси света поради многото... аудитория Липсата на обществена отдалеченост изненада публицисти от цялостен свят
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР