Григор Димитров в хода на вчерашния ден постави основите на

...
Григор Димитров в хода на вчерашния ден постави основите на
Коментари Харесай

Защитаващият шампион Медведев съкруши младата надежда Фис и си осигури двубой с Григор

Григор Димитров в хода на вчерашния ден сложи основите на победоносното си начало на АТР500 конкуренцията във Виена, като надви безапелационно над Лоренцо Музети, с което си заслужи класиране за осминафиналите. Днес пък стана ясно и името на противника на най-хубавия ни тенисист в тази фаза на шампионата, като в тази роля се явява защитаващият първенец и топ подложен Даниил Медведев, който стабилизира изявите си след азиатското турне и се наложи в следващи сетове над 19-годишния гений Артур Фис - 6:4 6:2.

Така руснакът си подсигурява във втория стадий на надпреварата да се изправи против родната ни първа ракета, който спря в полуфиналите в австрийската столица по пътя към спечелването на купата си преди 12 месеца. В исторически проект съперничеството сред някогашния номер едно и Димитров ни дава седем досегашни срещи, в които превесът значително е напълно на страната на първенеца от US Open, който е излязъл победител в пет от мачовете.

Французинът започва оптимистично дуела и разчиташе на сервиса си за спечелването на бързи точки, до момента в който в разиграванията показва самочувствие и неколкократно остави " Октопода " Медведев безгласен. Подобен обичай на игра, с непрекъснато търсене на уинъри и доста експанзия в ударите, обаче извънредно рядко се оказва печеливша тактика против защитаващия първенец, като това се потвърди и през днешния ден и с развиването на конфликта топ поставеният наложи своето предимство на корта, с цел да реализира решителен пробив в седмия гейм, извел го до триумфа в откриващия сет.

С настъпването на втората част статуквото на корта остана непроменено и все по-видно московчанинът продължи да задава темпото в размените, като непроменяемо връщаше топката в противниковата половина, при което неточностите от ракетата на младежа зачестиха и пробивът на сметката на любимеца не закъсня. Впоследствие силите на Фис стигнаха за това само да избегне " геврека ", печелейки един път личното си подаване, преди Медведев да дублира задатъка си и да постави необезпокоявано точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР