Григор Димитров стана първият тенисист след 10 години пауза, който

...
Григор Димитров стана първият тенисист след 10 години пауза, който
Коментари Харесай

Григор Димитров изравни 10-годишно постижение на Джокович

Григор Димитров стана първият тенисист след 10 години пауза, който посреща Нова година под № 3 в международната класация, като това в това време ще бъде и първото му зимуване в „ Топ 10 “ въобще. Димитров ще стартира отбрана на купата си в Бризбейн на 1 януари, като третия най-хубав тенисист на планетата, директно след Рафаел Надал и Роджър Федерер, предава Фокус.

За последно това е направил Новак Джокович. Сърбинът за първи път приключи сезон в „ Топ 10 “ през 2007-а. Тогава той се подреди на трето място в ранглистата на ATP, а Надал и Федерер още веднъж бяха пред него, само че с разменени позиции. Друга забавна статистическа информация демонстрира, че Матадора е най-възрастният тенисист в историята на Откритата епоха, който завършва годината под №1. Носителят на 16 трофеи от Големия шлем изпреварва в тази ранглиста Андре Агаси.

Рафа ще приключи 2017-а като водач на 31 години и 6 месеца. За него това е четвърти сезон, в който ще посрещне Нова година като най-хубавия на планетата, изоставайки единствено с една година от върха на Роджър Федерер. Агаси държеше върховото достижение, бидейки най-възрастен. Той приключи 1999-а под №1 на 29 години и 8 месеца. Анди Мъри бе втори в тази ранглиста, откакто през 2016-а бе на 29 години и 7 месеца.

Освен това Надал е първият от 2003-а насам, който стига до номер 1 в международната класация, без предният сезон да е бил в Топ 5. Както е известно, Матадора имаше изпълнена с травми акция през 2016-а и в последна сметка я приключи девети в света. Последният преди него с такова нанагорнище е Анди Родик, който преди 14 години стигна върха, а бе на десета позиция в края на 2002-а.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР