Григор Димитров срази Стан Вавринка на четвъртфиналите на тенис турнира

...
Григор Димитров срази Стан Вавринка на четвъртфиналите на тенис турнира
Коментари Харесай

Григор Димитров полуфиналист в Акапулко след успех срещу Вавринка

Григор Димитров съкруши Стан Вавринка на четвъртфиналите на тенис шампионата ATP 500 в Акапулко, Мексико с 6:4, 6:4.

Най-добрият български тенисист не остави късмет на именития швейцарец и реализира петата си победа над него от общо 12 мача. Григор позволи единствено един пробив в първия сет и на собствен ред завоюва цели три пъти подаването на противника си. Двубоят продължи 1 час и 26 минути. На полуфиналите Димитров ще играе против спечелилия от мача сред испанеца Рафаел Надал и Сунву Квон от Южна Корея.

 

ПЪРВИ СЕТ

Мачът започва повече от отлично за Григор. С прелестна и солидна игра от дъното на корта, най-хубавият български тенисист съумя да реализира пробив още при дебютното подаване на Вавринка, и то на нула. Димитров не разреши на Стан Вавринка да завоюва нито една точка и при своето подаване и по този начин към този момент води с 2:0 и осем следващи точки. Швейцарецът реализира първите си точки в мача в третия гейм при своето подаване. Григор обаче продължи да затруднява Стан, само че въпреки всичко Вавринка взе гейма - 1:2. Григор срещна прочут отпор при идващото си подаване, само че въпреки всичко го завоюва на 30 точки. Вавринка понижи резултата на 2:3 откакто взе сервиса си на 15 точки. Стан стигна до първите се две точки за пробив в идващия гейм. При 30:40, швейцарецът изкара топката в навън, само че двойна неточност на Григор даде нов късмет на Вавринка. Бекхенд в мрежата от Григор разреши на Стан да върне пробива. Григор обаче не се трогна от това. Българинът продължи да играе освободено и да провокира неточности от Вавринка. Димитров стигна до две поредни благоприятни условия да вземе ново преимущество с пробив и след форхенд в навън, Григор поведе с 4:3 гейма. Григор съумя да измъкне доста комплициран гейм, в който Вавринка играеше ужасно, а и стигна до брейкбол. Димитров обаче сподели здрави нерви и поведе с 5:3 гейма. Вавринка се закачи в резултата, откакто взе мъчно гейм на 30 точки. Димитров сервира за сета, само че на два пъти изоставаше в точките при 0:15 и 15:30. За наслада, добър сервис и неточности на Стан разрешиха на българина на обърне нещата и в последна сметка да грабне първия сет с 6:4 гейма след 45 минути игра.

ВТОРИ СЕТ

Вторият сет Вавринка започва доста съсредоточено и бързо завоюва подаването си на нула. Григор обаче отговори уместно на предизвикването и на собствен ред взе сервиса си на нула. Вавринка обаче продължи да е стабилен и поведе с 2:1 гейма във втората част. Григор продължи да играе солидно от главната линия. Българинът завоюва гейм номер 4 във втората част на 30 точки и изравни резултата, прехвърляйки напрежението в полето на Стан. Това незабавно даде отражение. Вавринка бе много обезверен при подаването си. И от това се възползва Григор, който проби на нула и поведе с 3:2 във втория сет. Удар с рамката на ракетата при 30:30 в идващия гейм даде опция за брейкбол пред Вавринка. Григор обаче доста устойчиво отрази това и след това завоюва и поведе с 4:2. Григор стигна до 0:40 при идващия гейм, в който Стан сервираше. Швейцарецът обаче сподели страхотни нерви и успокоение и съумя да обърне гейма с превъзходен сервис - 3:4. Григор завоюва доста значимо подаване. Българинът поведе с 3:0, само че Вавринка изравни точките. Последваха две тежки разигравания, в които Димитров излезе победител и по този начин поведе с 5:3 гейма във втория сет. Вавринка измъкна идващия гейм със стабилен сервис, макар опитите на Григор да завърши мача още тук. Димитров обаче стори това в идващия гейм И то още при първия си мачбол.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР