Григор Димитров срази французина Ришар Гаске с 6:4, 6:4 в

...
Григор Димитров срази французина Ришар Гаске с 6:4, 6:4 в
Коментари Харесай

Гришо прегази Гаске и стигна 1/8-финал в Париж

Григор Димитров съкруши французина Ришар Гаске с 6:4, 6:4 в първата си среща на шампионата Мастърс 1000 във френската столица Париж. Българинът завоюва конфликта от втория кръг и се класира за 1/8-финалите на шампионата, където ще има за противник американеца Джон Иснър.

Това бе трета поредна победа за Гришо от осем мача против този противник. Преди това французинът бе спечелил цели пет конфликта против най-хубавия български тенисист и бе считан за сложен съперник.

Първият сет бе равносилен, като и двамата разчитаха мощния си сервис и печелеха подаванията си. Иснър взе гейм на нула за 4:4, а Димитров незабавно отвърна със същото на свое подаване и поведе с 5:4. Така се стигна до десетия гейм, в който Гришо стигна до точка за пробив и я реализира, с цел да завоюва в последна сметка тази част с 6:4.

Първите пет гейма на втората част бяха извоювани умерено от Гришо и Гаске при техни подавания. Шестият гейм бе много нескончаем и в него българинът на четири пъти бе единствено на точка от пробив. Французинът обаче отрази всички благоприятни условия и в последна сметка изравни за 3:3. След това двамата взеха елементарно идващите си сервис геймове, а при резултат 5:4 в своя изгода Димитров поведе с 40:0 и получи цели три мачбола. Първите два бяха пропуснати, само че не и третия, откакто Гаске изкара топката в навън.

Така първата ракета на българия завоюва срещата в два сета и се класира за 1/8-финалната фаза на конкуренцията.

ГРИГОР ДИМИТРОВ - РИШАР ГАСКЕ 6:4, 6:4
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР