Григор Димитров ще излезе този следобед в опит да се

...
Григор Димитров ще излезе този следобед в опит да се
Коментари Харесай

Шанхай: Григор започва срещу играч, от когото не е губил; Алкарас го чака на 1/8-финал

Григор Димитров ще излезе този следобяд в опит да се класира за полуфиналите на ATP 500 конкуренцията в Пекин, като за задачата ще би трябвало да преодолее съпротивата на Яник Синер, а в това време първата ни ракета научи своите евентуални противници за шампионата от сериите " Мастърс " в Шанхай.

Състезанието ще започва на 4 октомври и ще се организира за пръв път от 2019-та година насам, а до момента българинът е достигал най-много до четвъртфиналната фаза, в която беше спрян от Рафаел Надал след оспорвана 3-сетова борба през 2017-та година.

Сега главната скица за пръв път ще се състои от цели 96 тенисисти, катo родният ни представител ще бъде подложен под номер 18 и надлежно получава отмора на старта. Във втория кръг пък го чака конфликт с един всред Александър Вукич (световен номер 50) и Роберто Кабайес (световен номер 61), от които не е губил в никакъв случай в своята кариера.

Първият подложен по пътя на Григор пък ще бъде Карен Хачанов, а положителните вести са, че нашият съотечественик има съвършен баланс и в срещите си с олимпийския сребърен медалист от Токио, надигравайки го във всеки един от двата мача посред им.

Ако Димитров доближи до 1/8-финалите, то най-вероятно ще би трябвало да се изправи против топ поставения Карлос Алкарас, който към този момент го надделя на два пъти през сезона, а в същата половина откриха място още играчи от ранга на Тейлър Фриц, Стефанос Циципас и Андрей Рубльов.

Долната част на схемата е не по-малка забавна, защото там е защитаващият първенец Даниил Медведев и можем да следим повторние на последния край от конкуренцията още във етапа на финалната осмица, в случай че руснакът и Александър Зверев доближат до такава степен.

Тази задача наподобява много по-трудно изпълнима за Зверев, тъй като той ще би трябвало да мине през имена като Бен Шелтън и Яник Синер, с цел да влезе в четвъртфиналите на конкуренцията, а скандинавците Холгер Руне и Каспър Рууд са другите тенисист от топ 10 в тази част от жребия.

Пълната скица на Мастърса в Шанхай:

Shanghai ATP Masters 1000 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР