Григор Димитров ще играе за втора поредна година в четвъртия

...
Григор Димитров ще играе за втора поредна година в четвъртия
Коментари Харесай

Гришо се справи с лекота с Гаел Монфис и се класира за четвъртия кръг на Уимбълдън

Григор Димитров ще играе за втора поредна година в четвъртия кръг на " Уимбълдън ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Най-добрият български тенисист се оправи с 6:3, 6:4, 6:3 с французина Гаел Монфис в третия кръг на конкуренцията в Лондон и за четвърти път в своята кариера доближи до най-хубавите 16. Мачът продължи единствено час и 47 минути.

Поставеният под номер 10 в схемата Димитров не сподели никакви съмнения против 37-годишния Монфис, макар 16-те аса на французина и реализира втората си победа над него в общо шест мача.

Българинът не позволи да загуби подаването си нито един път, а във всеки от първите два сета направи по един пробив. В оказалия се финален трети сет Димитров завоюва още два пъти сервиса на Монфис, с което постави завършек на присъединяване на французина в шампионата.

За място на четвъртфиналите Григор Димитров ще играе с спечелилия от мача сред поставения под номер 5 в схемата Даниил Медведев от Русия и германеца Ян-Ленард Щруф. Срещата бе спряна при започване на четвъртия сет поради дъжд, а Медведев води със сет задатък.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР