Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира на

...
Григор Димитров се класира за втория кръг на турнира на
Коментари Харесай

Страхотен Григор Димитров с бляскава победа в първия ден от годината

Григор Димитров се класира за втория кръг на шампионата на твърда настилка от сериите АТП 250 в австралийския град Бризбейн.

Поставеният под номер 2 в схемата българин влезе в страхотна борба с някогашния лидер в международната класация Анди Мъри от Англия още в първия си мач за 2024 година, като в последна сметка излезе победител след 4:6, 7:5, 6:2 и 2 часа и 27 минути на корта.

И двамата тенисисти демонстрираха игра на извънредно високо равнище и за какво неслучайно се печелили шампионата - Мъри през 2012 и 2013 година, а Димитров през 2017-а. За това приказва и статистиката. Димитров пласира 13 аса, направи 36 печеливши удара и едвам 13 непредизвикани неточности, като взе 82 % от вкараните си първи сервиси. Мъри приключи с четири аса, 17 печеливши удара и 19 непредизвикани неточности, като главната част от тях пристигнаха в третия сет.

Наградният фонд на шампионата в Бризбейн е 661 585 $, като за класирането си за втория кръг българинът ще вземе 10 965 $, както и 25 точки за международната класация. Там той ще чака спечелилия от двойката сред германеца Даниел Алтмайер и щастливият губещ от квалификациите Ли Ту от Австралия.
 Григор Димитров прескочи първи къг в Бризбейн
Григор Димитров прескочи първи къг в Бризбейн

Българинът и Корда реализираха поврат на двойки
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР