Григор Димитров се класира за пръв път в кариерата си

...
Григор Димитров се класира за пръв път в кариерата си
Коментари Харесай

Щастливият Димитров: Винаги е прекрасно да си на финал!

Григор Димитров се класира за пръв път в кариерата си на край на шампионат от сериите Мастърс. Водещият ни тенисист победи със 7:6(4), 7:6(10) американеца Джон Иснър, нанасяйки едвам втора загуба на американеца в последните му 14 срещи. След срещата българина изрази задоволството си от триумфа

„ Смятам, че това е добра крачка напред. В тура съм от много време към този момент и от ден на ден стартирам да правя оценка тези моменти. Да играеш на край постоянно е прелестно възприятие. Няма значение дали е на Мастърс или на шампионат от категория ATP 250. Всеки състезател се стреми към това. В момента аз ходя малко по малко и построявам своята убеденост и усъвършенствам играта си. Старая се да върша това съвсем всякога, когато стартирам нов шампионат. Чувствам се чудесно, тялото ми е се оправя добре с натоварванията. Смятам, че играя добър тенис, а това постоянно е от изгода. Дано днес е един от тези дни и още веднъж да мога да покажа добра игра. Но освен това. Искам да продължа да ходя в вярната посока “, съобщи Димитров след успеха над Иснър.

„ Срещу Джон беше един от тези мачове, в които би трябвало да бъдеш толерантен. Смятам, че това бе ключът. Знаех, че няма да мога да вляза в толкоз доста разигравания против него. Бях наясно, че ще сервира мощно. Трябваше да съм спокоен и да употребявам всяка опция, отворила се пред мен. Мисля, че в края на мача няколко точки направиха разликата в моя изгода. Очевидно е, че съм благополучен от победа, само че съм удовлетворен и от метода, по който организирах мача. Просто останах спокоен във значимите моменти “, приключи той.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ НА ТУРНИРА В СИНСИНАТИ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР