Григор Димитров се класира за четвъртфиналите от турнира на тревни

...
Григор Димитров се класира за четвъртфиналите от турнира на тревни
Коментари Харесай

Григор Димитров се класира на четвъртинал в "Куинс" след трудна победа над Бенето

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите от шампионата на тревни кортове в лондонския клуб " Куинс " след сложна победа над Жюлиен Бенето. Българският тенисист се наложи с 4:6, 6:3, 6:4 за час и 59 минути.

Съперник на Димитров в идващия кръг ще бъде спечелилият от мача сред руснака Даниил Медведев и Танаки Кокинакис (Австралия).

Българският тенисист не изигра най-хубавия си мач, само че в решаващите моменти сподели огромната си класа. Той приключи с 15, само че позволи и седеми двойни неточности.

Мачът не стартира добре за Димитров, като още при първия си серис гейм беше продънен от Бенето. Французинът се движеше доста по корта, беше нападателен и се задържаше дълго в разиграванията, с което затрудняваше доста българския тенисист.


© Reuters

Бенето затвори първия сет с 6:4 след няколко положителни излизания на мрежата. Димитров имаше проблеми със сервиса си, като завоюва едвам 42% от точките.

Вторият сет потегли по същия метод, както и първия, само че първенецът от 2014 година, се пребори и не се остави да бъде продънен. След това българинът беше безапелационен и без никакъв проблем се откъсна с 4:1.

Опитният французин опита да се върне в сета, само че силите му стигнаха единствено за още два гейма, като Димитров затвори частта с 6:3.


© Reuters

Бенето обаче нямаше никакво желание да се предава и сподели, че е огромен войник, той взе първия гейм, а по-късно имаше две следващи благоприятни условия за пробив. Точно тогава Димитров най-сетне откри непоклатимост при сервиса си, с цел да не се остави да бъде продънен още веднъж.

Вместо това при 2:2 гейма, Димитров съумя да пробие подаването на противника си като това се оказа решителния миг в мача. Българинът усили скоростта на своите удари, стартира да играе доста по-уверено от главната линия и разликата незабавно се усети.

До края Димитров нямаше проблем, завършвайки със жанр. Той изстреля три следващи аса и се класира за четвъртфинала в " Куинс ", негов първи от февруари насам.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Мачовете на Григор Димитров (624)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР