Григор Димитров се класира за . Българинът обърна унгареца Мартон

...
Григор Димитров се класира за . Българинът обърна унгареца Мартон
Коментари Харесай

Григор е във втория кръг на Australian Open

Григор Димитров се класира за. Българинът обърна унгареца Мартон Фучович в четири сета – 4-6, 6-3, 7-6(1), 6-2. Двубоят продължи 3 часа и половина. Победата е втора в четири мача за Гришо против 70-я в света Фучович.

Димитров не стартира добре и имаше проблеми в първата част. После обаче той направи някои осъществявания, за които беше приветстван даже и от Фучович. Българинът приключи с осем аса и осем двойни неточности. Освен това Григор позволи 55 непредизвикани неточности при 39 печеливши удара.

За 13-ти път от общо 14 участия Димитров стига до втория кръг в Australian Open. Негов противник в идващия кръг ще е Танаси Кокинакис или Себастиан Офнер.

Иначе Фучович проби още на старта и по-късно дръпна с 2-0. Той беше покрай още един пробив, само че Гришо се избави. В шестия гейм българинът имаше късмет да върне пробива, само че не съумя, а сед това Фучович го проби и поведе с 5-2. Димитров избави два сетбола и въпреки всичко проби в идващия гейм за 3-5. Унгарецът обаче завоюва идващия гейм и сета.

Във втората част Фучович още веднъж проби за 2-1. Българинът обаче незабавно направи рибрейк, а след това проби още един път и завоюва четири следващи гейма. Хасковлията затвори сета при 6-3 и изравни резултата.

В третата част пробиви нямаше, въпреки да имаше благоприятни условия. Стигна се до тайбрек, в който Димитров поведе с 3:0. До края на сета той даде единствено точка на Фучович. Обратът в резултата отхвърли унгареца и той стартира да бърка. Григор се възползва, проби за 3-1 и умерено затвори мача.
 Григор Димитров Снимка: twitter.com/AustralianOpen
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР