Григор Димитров се класира на 1/2-финал на Мастърс турнира в

...
Григор Димитров се класира на 1/2-финал на Мастърс турнира в
Коментари Харесай

Григор спечели класиката с Гофен и е 1/2-финалист в Монте Карло

Григор Димитров се класира на 1/2-финал на Мастърс шампионата в Монте Карло, откакто надира Давид Гофен с 6-4 7-6(5). В богатото си съревнование, което се трансформира в класика, двамата имат дуели на всевъзможни равнища: на Фючърс и Чалънджър шампионати, на АТР250 и АТР500 съревнования, на Мастърси и на шампионати от Големия шлем, написа " Тенис Кафе ".

Григор стартира устойчиво в подаванията си, като до 3-2 имаше 67% вкаран първи сервис и 90% (9/10) извоювани точки в тези случаи. Направи и една двойна неточност, която обаче не дойда във значим миг. Тепърва обаче трябваше да се оправя с добре сервиращия Гофен, който имаше единствено една отпусната точка в подаванията си.

Първата ни ракета откри решението на задачата в шестия гейм, когато поведе 15-40 и нямаше потребност от нова покана, с цел да предприеме решителната крачка към спечелването на сета. Българинът затвърди превъзходството си с подаване на нула и дръпна 5-2.

При 5-3 Димитров сервираше за сета и стигна до точка за затваряне на частта, само че не съумя да я осъществя – 40-40. После пропусна и нов сетбол, преди да съобщи подаването си. Още в идващия гейм обаче Гофен направи двойна неточност при 0-30, а на третия сетбол сбърка форхенд, което означаваше 6-4 за българина.

Световният №5 изостана 0-40 в откриващия гейм на втория сет и разумно бе продънен. После заслужи топка за рибрейк, само че не я осъществя, а Гофен избави нова заплаха, преди да повиши на 2-0. Белгиецът дръпна 15-40 в третия гейм и се възползва още от първия късмет, с цел да реализира двоен брейк, с който съвсем предреши изхода на втория сет. Гофен повиши безпроблемно на 4-0, а след това топ тенисистът ни въпреки всичко откри сметката си.  

Гофен регистрира, че противникът му се е изтеглил много зад главната линия и импровизира с няколко излизания на мрежата, показвайки точност с волетата и заигра с в допълнение въодушевление. Усложненията за него пристигнаха в осмия гейм, когато изостана 15-40 и на втория брейкбол Григор не му остави късмет с форхенд уинър по правата – 5-3. Давид сервираше още веднъж за сета при задатък от 5-4 и заигра прекомерно консервативно, което му коства закъснение от 15-40. Геймът се трансформира в маратонски, откакто международният №10 докара до дюс, след което изпусна общо три сетбола и избави още две точки за пробив, преди да бъде продънен – 5-5.

Двамата взеха идващите си два сервис гейма и вкараха развръзката в тайбрек, в който си размениха полетата при 4-2 за Димитров. При 5-4 първата ни ракета дръпна спусъка от форхенд и си подсигурява два следващи мачбола, като на втория имаше сервис и го материализира – 7-6(5).
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР