Григор Димитров се изправя срещу Даниил Медведев в полуфинален мач

...
Григор Димитров се изправя срещу Даниил Медведев в полуфинален мач
Коментари Харесай

Григор Димитров изостава след първия сет в мача с Медведев

Григор Димитров се изправя против Даниил Медведев в полуфинален мач на US Open. Българският тенисист означи завръщането си с достигането до етапа на четиримата най-хубави в Ню Йорк. Това е трети полуфинал за Димитров в шампионатите от Големия шлем след " Уимбълдън " 2014 и Australian Open 2017.

Димитров се класира за полуфинала след исторически триумф над носителя на 20 трофеи от Шлема Роджър Федерер. Българинът имаше сложен сезоон, само че откри формата си в Ню Йорк, с цел да доближи първия си полуфинал от година и половина насам.

Съперникът му Медведев се намира в отлична форма, като победи Стан Вавринка в четвъртфиналите. Руснакът игра финали в трите подгряващи шампионата преди US Open - Вашингтон, Монреал и Синсинати, като в последният от тях взе и купата.

Срещата стартира малко след 23 часа българско време.
Ключови моменти 00:196:7 (5) Сет за МедведевДаниил Медведев повежда и взима първия сет след оспорван тайбрек.

Димитров стартира добре в тайбрека, като завоюва първата точка, а по-късно реализира и минипробив против Медведев. След това обаче Медведев увеличи равнището си и съумя да завоюва и двете точки при подаванията на Димитров, с цел да поведе с 3:2.

В този миг напрежението стартира да господства и от двете страни на мрежата. Медведев поведе с 4:2, само че незабавно по-късно позволи двойна неточност. Димитров не се възползва от минипробива и също направи двойна неточност, първа негова в мача.

Димитров съумя да стигне до 5:5, само че първият сетбол се откри пред Медведев след неточност от форхенд на българина, който прати топката в мрежата. Последва дълго разиграване и нова неточност на Димитров, който изпрати форхенд в навън.

 Григор Димитров изостава след първия сет в мача с Медведев (на живо)
© Reuters
00:106:6 Гейм за МедведевМедведев вкара първия сет в тайбрек.

Пореден гейм за Медведев, който е придружен от по-дълги разигравания и проблеми. Димитров съумява да вади противника си от темп, който позволи и двойна неточност, само че направи и неверояно осъществяване, разминавайки българина със сечен форхенд, който кацна навръх линията.

При 40:15 Медведев се поддаде и на нервите, като направи няколко неточности, давайки точка за пробив на Димитров. Той обаче съумя да се отбрани, след което да си върне и преимуществото с бомбен сервис по правата.

Стигна се до ново тъждество, само че две неточности на Димитров дадоха гейма в интерес на руснака.00:026:5 Гейм за ДимитровОще един гейм за Димитров след доста безапелационна игра.

Българинът стартира с доста сложен уинър от бекхенд по правата, с който отвърна Медведев. Руснакът доминираше на пръв взор, само че беше надигран. Последва още две бързи точки за българина, с помощта на разнообразния му сервис.

Последната точка пристигна след прекрасен сервис на българина и ретур на руснака в навън.23:59 / 06.09.195:5 Гейм за МедведевРуснакът печели още един гейм, в който положителният му сервис го измъкна. Въпреки някои компликации, Медведев съумява да се оправи с предизвикването на Димитров.23:55 / 06.09.195:4 Гейм за ДимитровБърз отговор от Димитров и гейм на нула за българина. Той се приближава единствено на гейм от триумф в първия сет и връща напрежението в противника си след следващо чудесно извършено подаване.23:53 / 06.09.194:4 Гейм за МедведевТруден гейм и за руснака, който обаче се оправя. Димитров го притисна с форхенд уинър по правата, с цел да се стигне до тъждество 30:30, само че по-късно Медведев отговори. Руснакът съумя да се измъкне след нападателен втори сервис, а по-късно и мрежата му оказа помощ, като топката падна в полето на Димитров.23:48 / 06.09.194:3 Гейм за ДимитровБългаринът измъква сложен гейм, в койт трябваше да избавя нова точка за пробив. Димитров се оправи, като сподели многообразие, подвигна публиката на крайници с ефектна къса топка, а също така записа и ас при последната точка.23:41 / 06.09.193:3 Гейм за МедведевМедведев стопира серията от три следващи гейма за Димитров. Руснакът поведе с две бързи точки, след което продължи да господства и даде единствено точка на някогашния №3 в света. Медведев стартира да играе с повече мощ при ударите си.23:37 / 06.09.193:2 Трети следващ гейм за ДимитровГригор Димитров обръща резултата в сета, като взима трети следващ гейм. С доста постоянна игра и многообразие в ударите си българинът взима преимущество против Медведев. Геймът приключи с надвит смач за българина в центъра на полето.23:34 / 06.09.192:2 Гейм за Димитров (българинът връща пробива)След първичните неуверени минути Димитров намира ритъма и съумя да върне пробива. Българинът стартира да основава огромни проблеми на Медведев, като стигна до точки за пробив и при второто подаване на руснака, само че този път се възползва с няколко доста положителни форхенда.23:29 / 06.09.191:2 Гейм за ДимитровБългаринът взима първи гейм в дуела, откакто сподели безапелационна игра. Сервисът на Димитров стартира да влиза, като в дългите разигравания някогашният №3 сподели самообладание, с цел да притисне противника си.23:24 / 06.09.19Григор Димитров - Медведев 0:2Медведев позволи две двойни неточности в първия си сервис гейм, само че все пак съумя да измъкне гейма. Димитров беше по-активен, като направи и едно излизане на мрежата, само че беше разминат.

Българинът получи две точки за пробив при 15:40, само че не съумя да се възползва.23:20 / 06.09.19Григор Димитров - Медведев 0:1 (пробив за руснака)Нервно начало на мача, като Григор Димитров позволи пробив още в първия гейм. Българинът не съумя да вземе подаването си след няколко неточности. Медведев се задоволи с връщане на топката и игра от главната линия.23:01 / 06.09.19Мач в залаСрещата ще се играе при затворен покрив на най-големия тенис корт в света " Артър Аш стейдиъм ". Заради дъжд над Ню Йорк изискванията ще бъдат като зала.

 Григор Димитров изостава след първия сет в мача с Медведев (на живо)
© Associated Press
22:49 / 06.09.19Димитров на прага на победа №300Григор Димитров ще се опита да запише победа №300 в своята кариера, като това е 495-и мач за него. Българинът доближи до полуфиналите, откакто се оправи поредно с Андреас Сепи, Камил Майхжак, Алекс Де Минор и Федерер. Във втория кръг Димитров не игра, откакто противникът му Борна Чорич се отхвърли.

Съперниции на Медведев бяха индиецът Праджнеш Гунесваран, Хуго Далиен от Боливия, Фелисиано Лопес, Доминик Кьопфер и Стан Вавринка.Are you ready for the @usopen semi-finals?
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР