Григор Димитров със сигурност преживява най-добрия си сезон до момента.

...
Григор Димитров със сигурност преживява най-добрия си сезон до момента.
Коментари Харесай

Как Надал спаси сезона на Григор?

Григор Димитров сигурно претърпява най-хубавия си сезон досега. Българинът завоюва 3 трофеи през годината - от Бризбън, София и Синсинати, а през актуалната седмица прави възторг на финалния шампионат на АТР в Лондон.

Той реализира две победи и към този момент е сигурен полуфиналист и победител в групата си и то в дебютното си присъединяване в конкуренцията, в която сили мерят осемте най-хубави през сезона.

Тенис анализаторите от целия свят не пестят похвали за играта на Димитров, като естествено не не помнят да упоменат ролята на треньора му Дани Валверду и целия му екип във впечатляващото израстване на Гришо.

Саймън Камбърс от ESPN насочи вниманието на своите читатели към различен фактор и по-точно към... съперник. Според специалиста на американската медия, голяма заслуга за израстването на Димитров има Рафаел Надал.

" През лятото Григор Димитров направи малко пътешестване от Монте Карло до Майорка, с цел да тренира с Рафаел Надал. Димитров дойде при испанеца подготвен да учи и в добра физическа форма. Идеята беше елементарна: Ако искаш да си най-хубавият, би трябвало да се учиш от най-хубавите ", стартира материала в уеб страницата на ESPN.

Камбърс споделя, че испанецът и Гришо за почнали с тренировката от самите основи на тениса. " Кой не би желал да тренира със международния номер 1? Със сигурност има какво да научиш от него. Това дава отражение ", сбит беше Димитров след успеха над Давид Гофен във втория си мач в Лондон.

Със сигурност обаче не му е било елементарно с Рафа, даже на подготвителния корт.

Димитров е единствено на 14 години, когато Матадора печели първата си купа от Големия шлем - през 2005 година на " Ролан Гарос ". Въпреки че Надал е с 5 години по-голям от българина, темпото му в тренировките е същото, като при започване на кариерата му.

" Всеки, който е участвал на подготовка на Надал по време на шампионати или в паузата сред тях, е осведомен с невероятната работна нравственос на 31-годишния испанец. Най-добрите млади играчи, които имат шанса да упражняват с него по време на надпреварите от Големия шлем, описват какъв брой е мъчно да се показват на 100% на заниманията, както прави Надал. Те постоянно стоят по 45 минути под изпепеляващото слънце без да пият вода. Това се случва единствено след позволение от испанеца ", твърди създателят.

" Обикновено тренировката ни стартираше в 9:00 ч. и продължаваше до 12:00 ч. Беше много интензивна. Рафа си е подобен ", споделя Димитров.

Той обаче не отхвърля, че от време на време и прецизният Матадор има потребност от разформироване. " Предложи да отидем на лодка. Скачахме във водата през целия ден, като дребни деца. Мисля си, че се разбираме добре. Прекарахме си ужасно ", добави той.

След тази среща смяната в Григор е забележима. От 40-то място в ранглистата той се завърна в топ 10 , а в този момент има опция да се изкачи и в международната тройка. Промяна има и в манталитета на българина - той е много по-уверен, като че ли е попил всяка дума от диалозите с Надал.

Самият Димитров е впечатлен от езика на тялото на испанеца. " Дали печели или губи, нищо не се трансформира ", декларира той.

Надал сигурно ще е удовлетворен от това, че ученикът му възприема казаното от него. В момента по всичко проличава, че Григор съумява да отсява нужната информация и да я ползва в своя изгода на корта. В Лондон той е непогрешим! Докато Надал... записа загуба, пък било то и с травма. А дали е близо времето, в което българинът ще приказва, а Матадорът ще слуша?
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР