Григор Димитров само преди 3 дни спечели най-големия трофей в

...
Григор Димитров само преди 3 дни спечели най-големия трофей в
Коментари Харесай

Григор пожела възстановяване на британския ас: Главата на Мъри е по-здрава от бедрото

Григор Димитров единствено преди 3 дни завоюва най-големия трофей в кариерата си, само че към този момент гледа към идващия шампионат. Той е през януари в Бризбейн (Австралия), а на него се чака завръщането на някогашния №1 в света Анди Мъри. Българинът ще брани купата си от тази година и е наясно, че шотландецът може да обърка сметките му.

„ Ако има човек, който може да се завърне на върха, това е Анди – съобщи Димитров. – Той ще потвърди, че главата му е по-здрава от контузеното бедро. Аз пък желая още веднъж да благодаря на всички за поддръжката през цялата година. Тази победа беше отборна. “

Родният ас получи похвали и от легендата Роджър Федерер, който се размина с мач сред двамата като отпадна на полуфиналите.

„ Мисля, че той в този момент разбра, че мястото му е измежду най-големите – счита швейцарецът. – И видя, че се усеща комфортно измежду нас. “

Междувременно съветът на шампионатите от Големия шлем одобри няколко новости в правилника за идната година. Тенисист, който се откаже от присъединяване след 12 часа в четвъртък, ще губи половината от полагаемия му се награден фонд. Паузата сред първи и втори сервис ще е най-вече 25 секунди, а разгрявката се лимитира до 5 минути.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР