Григор Димитров продължи с перфектното си представяне от началото на

...
Григор Димитров продължи с перфектното си представяне от началото на
Коментари Харесай

Димитров продължава с победите в Австралия, очаква в следващия кръг съперник, срещу когото не е играл

Григор Димитров продължи с съвършеното си показване от началото на годината, откакто победи австралиеца Танаси Кокинакис с 6-3, 6-2, 4-6, 6-4 в мач от втория кръг на Аустрелиън Оупън. Българският тенисист доминираше от самото начало на " Джон Кейн Арена " макар гневната поддръжка за Кокинакис от трибуните, само че въпреки всичко имаше потребност от четири сета, с цел да стигне до триумфа след три часа и половина игра.

Григор, който при започване на сезона завоюва купата в Бризбън и към този момент има седем следващи победи, контролираше обстановката на корта в първите два сета, в които реализира общо три пробива и даде единствено пет гейма на противника си. Третата част бе равностойна, като Димитров пропусна три благоприятни условия за пробив и бе осъден в десетия гейм, в който Кокинакис реализира първи пробив в мача и се наложи с 6-4. В четвъртия сет още веднъж българинът бе по-настоятелен и след пет пропуснати точки за пробив, той въпреки всичко взе подаването на съперника си в деветия гейм, след което затвори мача на личен сервис.

Димитров имаше съществено преимущество в съвсем всички статистически индикатори, завършвайки с 68 печеливши удара против 30 непредизвикани неточности, до момента в който салдото на Кокинакис бе 40/39. Гришо бе нападателен и излизаше постоянно на мрежата, освен това с добра успеваемост - 45 извоювани точки от 56 опита (80 процента).

В идващия кръг той ще срещне португалеца Нуно Боргес, 69-ти в международната класация. По-рано през днешния ден 26-годишният Боргес в профил номер 23 в схемата Алехандро Давидович Фокина с победа в три сета. Това ще бъде първи мач сред Димитров и Боргес /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР