Григор Димитров продължава да прави необясними двойни грешки в ключови

...
Григор Димитров продължава да прави необясними двойни грешки в ключови
Коментари Харесай

Милен Велев: Никой не е очаквал нещо подобно да се случи на Григор

Григор Димитров продължава да прави необясними двойни неточности в основни обстановки. Това регистрира първият български тенисист, стигнал до главната скица на шампионат от Големия шлем, Милен Велев след провалянето на българина от Кей Нишикори с 5:7, 5:7 в четвъртфинал от шампионата в Бризбън (Авл). Хасковлията водеше с пробив във втория сет, само че пропиля преднината си. Той загуби своя сервис при 5:5 гейма след две следващи двойни неточности и изкарана топка в навън.

" Никой не е очаквал нещо сходно да се случи на състезател от неговото равнище, съобщи Велев. - Миналата година също имаше сходни обстановки. Двете двойни неточности демонстрират липса на централизация. С това подари сета на Нишикори. Странно е, тъй като играчите на неговото равнище поправят сходни проблеми. Още повече Григор е висок, а праща началния удар в мрежата. Вероятно трябваше да избере кик сервис. Той минава високо над мрежата. Реално Григор може със затворени очи да вкара сервис. "
 Велев регистрира и различен подробност, който също е оказал въздействие по време на мача с Нишикори.

" Играе прекомерно доста сечен бекхенд - счита някогашният национал. - Вероятно това е било тактически метод. Личи си, че естественият бекхенд става неустойчив след многото слайсове, тъй като позволява много неточности. "

Според Велев провалянето не е съдбовно.

" Държа се добре на корта като цяло. Показа, че може да печели сетове и даже мачове против играчи от Топ 10 - регистрира Милен Велев. - Записа две победи в шампионата. Физически изглеждаше пресен. Няма отмалялост. Краката се движеха сносно. Важно е в дните до Откритото състезание на Австралия да почисти техническите неточности. С тази игра е кадърен да победи всеки отвън Джокович, Надал и Федерер. "

Димитров ще загуби точки за ранглистата, тъй като през 2018-а доближи до полуфинал в Бризбън. От понеделник той ще бъде 21-ви в света. bgdnes.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР