Григор Димитров привлича все повече и повече вниманието на специалистите.

...
Григор Димитров привлича все повече и повече вниманието на специалистите.
Коментари Харесай

Специалистите очакват първата титла на Григор от Големия шлем през 2018 г.

Григор Димитров притегля от ден на ден и повече вниманието на експертите. Световният номер 3 приключи 2017 година с 3 трофеи и успех на финалния шампионат на АТР в Лондон, а това кара анализаторите да му предсказват блестящо бъдеще и продобиване на купа от Големия шлем в границите на актуалната година.

Тази теза пази авторитетното американско издание " Спортс илюстрейтед ". В него подреждат българина измежду тенисистите с най-големи шансове за триумф на шампионатите от Големия шлем. Нещо повече - Григор оглавява тази ранглиста, а след него остават Александър Зверев, Давид Гофен, Ник Кирьос и Милош Раонич.

" Изминалата година бе най-успешната за Григор Димитров в тура. Той не съумя да завоюва купа от Големия шлем, само че път победи на финалите на АТР, а също така завоюва първия си Мастърс 1000. Завърши годината като №3 в света. Звездната му година стартира с купата в Бризбън и полуфинал на Откритото състезание на Австралия. Той за повторно доближава до тази фаза на шампионат от Шлема.

Какво се промени за Димитров през 2017 година? Имаше и външни фактори като травмите на някои от водачите. В същото време обаче и играта на Григор бележеше усъвършенстване. Вижда се напредък в играта му при точки за пробив. Може би Зверев има повече почитатели, само че пък преимуществото на Димитров е неговият опит в шампионатите от Шлема. Той бе доста покрай победа над Надал предходната година на 1/2-финал. След триумфа в Лондон и при травми на някои от съперниците му, може би идва моментът на Григор Димитров за купа от Големия шлем ", обнадеждени са в " Спортс илюстрейтед ".

Първата опция за Григор да оправдае упованията на експертите е Откритото състезание на Австралия, което стартира на 15 януари.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР