Григор Димитров приключи твърде бързо участието си на турнира от

...
Григор Димитров приключи твърде бързо участието си на турнира от
Коментари Харесай

Шаповалов сломи Гришо още на старта в Синсинати

Григор Димитров завърши прекомерно бързо присъединяване си на шампионата от сериите " Мастърс " в Синсинати. Шампионът от 2017 година загуби още в първия кръг от Денис Шаповалов, съобщи sportal.bg. Канадецът стигна до триумфа в два сета след 7:6(4), 6:3 в своя изгода за по-малко от час и половина игра. Така той записа първи триумф над хасковлията в кариерата си, а също така постави завършек на отрицателната серия от три следващи загуби и девет провали в последните си 10 срещи във всички шампионати.

Мачът потегли добре за Григор, който завоюва относително елементарно първото си подаване, въпреки да направи двойна неточност. За сметка на това Шаповалов много повече се затрудни на своя първи сервис-гейм, в който се стигна до 40:40, само че въпреки всичко мощните сервиси помогнаха на канадеца да се измъкне от сложната обстановка.

Последва интервал, в който всеки печелеше относително безапелационно своето подаване до 4:3 в интерес на българина. В осмия гейм Димитров стигна до първи две точки за пробив в мача, само че не съумя да се възползва от тях и резултатът стана 4:4.

В идващия гейм пък хасковлията имаше проблеми при своето подаване и даде първи брейкпойнт на противника си, само че с три следващи бомбени сервиса съумя да докара нещата до 5:4 в своя изгода.

Следващият по-завързан гейм бе единадесетият, в който още веднъж Гришо сервираше. Той позволи да се стигне от 40:0 до 40:40, само че и тук сподели темперамент и не позволи да се стигне до пробив.

В последна сметка сетът стигна до 6:6 и тайбрек. В него Григор пръв направи минипробив първоначално, само че Шаповалов бързо съумя да го върне. След това канадецът съумя за повторно да завоюва точка при сервис на хасковлията и то в много основен миг за 5:4, след което на собствен сервис завоюва идващите две точки и затвори сета в своя изгода със 7:4 точки в тайбрека и 7:6 гейма.

Вторият сет се разви експресно. В началото двамата си размениха по два гейма за 2:2. В петия Шаповалов пръв сподели съмнения, като позволи да се стигне до 40:40 на негов сервис, само че той не даде точка за пробив на българина и завоюва подаването си за 3:2 в своя изгода.

Ключов обаче се оказа идващият гейм. Тогава сервисът на Григор спря да работи и се стигна до две точки за пробив в интерес на неговия конкурент при 15:40. В този миг 31-годишният тенисист направи двойна неточност и на процедура подари гейма на Шаповалов.

До края конспирация нямаше, като всеки от двамата завоюва подаванията си на нула, само че това бе добре пристигнало за канадеца, защото по този начин резултатът стана 6:3 в негова изгода и той затвори сета и мача

Следващият противник на Шаповалов ще бъде спечелилият от конфликта сред американците Томи Пол или Дженсън Бруксби, който играят един против различен по-късно през днешния ден, оповестява БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР