Григор Димитров приключи фантастичното си участие на тазгодишния US Open,

...
Григор Димитров приключи фантастичното си участие на тазгодишния US Open,
Коментари Харесай

Гришо загуби от Медведев


Григор Димитров завърши фантастичното си присъединяване на тазгодишния US Open, губейки на полуфинал от Даниил Медведев с 0:3 сета - 6:7(5), 4:6, 3:6.

Българинът оставя зад тила си показване, което никой не очакваше от него преди шампионата. Но в полуфиналната борба изпусна и третия си късмет за край от конкуренция в Големия шлем.

Световният №4 Медведев, който е на върха в ATP по победи през тази календарна година, се оказа непреодолимо затруднение поради на моменти изумителната си отбрана. Той бе стена, на която и считаният за непостижим в това отношение Джокович, в дадени случаи би завидял.

Руснакът си заслужи първия край в Големия шлем, откакто сподели огромна психическа резистентност във значимите точки. Прагматичният му жанр бе ефикасен, сходно на мача му със Стан Вавринка на четвъртфиналите.

Медведев не пръскаше фойерверки над комплекса в Ню Йорк, който бе с напълно затворен покрив поради дъжда и бурята в града по време на мача. Той печелеше точките си с рационална игра и цялостна централизация.

Димитров игра доста по-красиво и атрактивно - изключително в първите два сета, само че за жал това не носи успехите на най-голямата сцена. Понякога е належащо да си прагматичен.

Ключов се оказа първият сет, в който българинът изпусна точка за спечелването му при сервис на противника и 6:5, а по-късно претърпя проваляне в тайбрека. То не бе предстоящо поради наклонността при двамата в това отношение. Димитров още веднъж изпусна тъничък психически миг при 5:5 в тайбрека.

Григор не игра зле и във втория сет, който стартира безредно с разменени по два пробива, само че в края му загуби маратонски гейм, с цел да подари още по-солиден задатък на Медведев. При 1:0, вместо да затвърди пробива обаче, Гришо даде своето подаване на 0, с което непринудено съобщи психическото преимущество на съперника.

Решаващият миг бе при 4:5, когато Димитров видя 2 следващи евентуални уинъра да се разминат с линиите - дребните и тънки разлики в огромните мачове. Медведев, непреклонен и като че ли индиферентен като сфинкс, взе и тази част.

Руснакът натисна в третия сет и довърши започнатото безапелационно, въпреки че умората му от многото мачове през тази година бе забележима. Този път му стигна един пробив и с 6:3 Даниил затвори мача. Не че българинът не се бореше - просто ударите му ставаха по-прибързани в търсене на обрата.

В края статистиките ясно демонстрираха, че въобще не е имало бездна в играта на двамата. Уинърите бяха 39:22 за Гришо, непредизвиканите неточности - 46:40 (повече за българина). Димитров позволи единствено 2 двойни неточности, до момента в който противникът му направи 8. Но успеха също бе за него.

Разочарованието обаче не би трябвало да господства при Григор, който ще се изкачи до 25-о място в международната класация. Още по-важно е, че възвърна увереността си и наподобява напълно нов състезател, който не е подготвен да се съобщи даже при отрицателен процес.

Ще изчака за край в Големия шлем, само че сигурно ще има още шансове, в случай че резервира това равнище на игра. Днес просто противникът му бе по-добър.

На финала Медведев спечелилия от дуела на Рафаел Надал и Матео Беретини.

Източник: Дир
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР