Григор Димитров прави цяла България горда с представянето си на

...
Григор Димитров прави цяла България горда с представянето си на
Коментари Харесай

От Асеновград до Тампа, тренировките с Лендъл и победата на US Open : Пътят на Васил Кирков

Григор Димитров прави цяла България горда с представянето си на тазгодишния US Open, откакто през вчерашния ден не срещна никакви компликации с това да надиграе един от най-великите играчи през новия век, а точно Анди Мъри. Оказва се обаче, че през вчерашния ден още един наш съотечественик е записал победа на кортовете в Ню Йорк, въпреки и да се състезава под американски байрак. Става дума за 24-годишния Васил Кирков, който е родом от Асеновград, само че фамилията му се мести в Тампа, когато е на едвам 4-годишна възраст и по тази причина съставлява Съединени американски щати. 

Там неговият татко Стоян открива лична тенис школа, където Васил се приготвя и до момента, като също така работи с разнообразни треньори от американската тенис асоциация - USTA. Възходът на младока е доста сериозен в юношеските му години, като доближава до номер 13 в международната класация, играе край на държавното състезание до 18 години и доближава до финала на Ролан Гарос при двойките.

Кирков печели първата си ATP точка на едвам 16-годишна възраст, a всичко това му издейства да бъде един от шестимата млади американски състезатели, които упражняват персонално с Иван Лендъл за по две седмици в месеца. Въпреки своя български произохд, то геният на момчето е неоспорим и той получава " уайлд кард " за присъединяване в пресявките на US Open през 2016-та година, единствено че отстъпи на старта с 2:6 5:7 от белгиеца Яник Рютер.

За страдание, то Васко не съумява да придвижи мощните си изяви от юношеския към мъжкия тенис и не стига по-далеч от номер 439 в класацията на сингъл. Това наподобява окуражи Кирков да направи прочут завой в професионално си развиване и той се концентрира напълно върху двойките, като резултатите не закъсняват и той се поздравява с общо 4 трофеи във фючърс Тура, както и 2 на равнище Чаланджър.

Изглежда тези изяви не са останали незабелязани и Васил получи опция да взе участие в главната скица на двойки в тазгодишния US Open, партнирайки си с ветерана Денис Кула, а през вчерашния ден те надделяха тандем Себастиан Офнер / Александър Мюлер със 7:5 6:3 и на 1/16-финалите ще имат опция да премерят сили с Мате Павич и Матве Миделкооп, чиито триумфи в карето са меко казано впечатляващи, като те разделят между тях стряскащите 49 ATP трофеи.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР