Григор Димитров постигна впечатляваща победа над англичанина Даниел Еванс на

...
Григор Димитров постигна впечатляваща победа над англичанина Даниел Еванс на
Коментари Харесай

Григор надви корав съперник

Григор Димитров реализира впечатляваща победа над англичанина Даниел Еванс на старта на серията си от мачове в азиатското турне на ATP.

В Ченду, шампионат от категория ATP250, българинът победи във втория кръг със 7:5, 7:5 след след час и 39 минути игра и се видя, че е работил още по-усърдно след пробива си до полуфиналите на US Open.

Григор победи един доста мощен противник, който е под №48 в ранглистата и впечатли с постоянството си на сервис, каквото не бяхме привикнали да виждаме в последно време. Осем аса и 80% първо подаване демонстрират, че се работи доста по този съставен елемент.

Еванс изигра един от най-силните си мачове през годината, само че бе съкрушен на два пъти с пробив в последния вероятен миг на двата сета.

Григор все по-често взима частите по този метод, а това е присъщо единствено на огромните тенисисти. Успява да запази силите си и да удари, когато е най-важно.

Представянето на българина бе в действителност впечатляващо най-много поради лекотата, с която взимаше подаванията си. Единственият проблем пристигна при 5:4 във втория сет, когато позволи пробив, само че по-късно взе своето с подобен на собствен ред.

Но даже и с този пробив българинът нямаше никакво разпределяне в хода на целия мач и потвърждава, че неприятните дни от последните две години са забравени.

Много хубава бе и поддръжката на китайските почитатели, които на негоден български и носейки нашия байрак скандираха "Айде, Гуишо ".

Това бе втората му победа над Дан Еванс в общо три мача и в идващия кръг чака Александър Бублик (Казахстан) или Джордан Томпсън (Австралия).

Източник: Дир.бг
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР