Григор Димитров постигна престижна победа с 6:3, 6:4 срещу осмия

...
Григор Димитров постигна престижна победа с 6:3, 6:4 срещу осмия
Коментари Харесай

Григор Димитров победи осмия в света и е на четвъртфинал във Виена

Григор Димитров реализира влиятелна победа с 6:3, 6:4 против осмия в международната класация Андрей Рубльов във Виена. Българският тенисист се класира за четвъртфиналите в конкуренцията.

Там ще играе с Маркос Гирон (№58), който победи 13-ия в света Камерън Нори. Григор е играл два пъти с американеца, като са си разменили по една победа. Тази година българинът завоюва с 6:1, 6:1, 6:1 в първия кръг на Ролан Гарос.
За Димитров това беше втора победа от пет мача с играчи от топ 10 през сезона и общо 30-а от 101 дуела в кариерата му.

Българинът съумя да пробие пръв и поведе с 2:0, само че не можа да отбрани пробива, откакто руснакът върна пробива 1:2. Димитров още веднъж проби, само че този път задържа преднината си с добра игра на собствен сервис до края на сета и завоюва с 6:3.

Вторият сет стартира равностойно. Българинът направи значим пробив в петия гейм и по-късно поведе с 4:2. След това той беше постоянен на собствен сервис и заслужи успеха.
Допълнителна стойност върху триумфа на Гришо носи и фактът, че Рубльов е " кралят на АТР 500 ” и беше в серия от 23 следващи победи в тази категория през 2020 и 2021 година. Досега през 2022-ра пък той имаше купа в Дубай и още три полуфинала.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР