Григор Димитров постави началото на сезона си на твърда настилка

...
Григор Димитров постави началото на сезона си на твърда настилка
Коментари Харесай

Григор стартира в Синсинати срещу бивш №10, възможен сблъсък с Медведев в трети кръг

Григор Димитров сложи началото на сезона си на твърда настилка в Северна Америка с присъединяване на шампионата във Вашингтон, след което се насочи към Мастърса в Монреал, като във всеки от двата шампионата позволи проваляне във втори кръг. Сега за най-хубавия ни тенисист следва присъединяване в Мастърс конкуренцията в Синсинати, от която пази страхотни мемоари, откакто подвигна трофея през 2017 година, и по всяка възможност това ще бъде неговата последна спирка преди Откритото състезание на Съединени американски щати.

В тазгодишното издание на конкуренцията в Охайо българинът е подложен под номер 16 в схемата, само че още на старта го чака конфликт със международния №22 Денис Шаповалов, който е някогашен член на топ 10, откакто направи своя пробив в челната десетка през 2020-а. Първата половина от сезона се развиваше по положителен метод за канадеца, който доближи до четвъртфиналите на Аустрелиън Оупън, а на Мастърса в Рим съумя да нанесе проваляне на самия Рафаел Надал в осминафиналната фаза. Оттам насетне обаче младокът не е записал две следващи победи, като освен това е изгубил цели 9 от последните си 10 срещи. Димитров и Шаповалов са се изправяли три пъти един против различен и салдото посред им е в интерес на нашия съотечественик, който води с 2:1 триумфа.

При възможен триумф хасковлията го чака дуел във втори кръг против спечелилия от американското дерби сред 21-годишната вяра Дженсън Бруксби и Томи Пол, който се показва чудесно през актуалната седмица в Монреал. Ако успее да преодолее и това затруднение, то на пътя на Григор към осминафиналите ще застане международният №1 Даниил Медведев, който преди този момент ще има за задача да се оправи с някого всред Ботик Ван Де Зансхулп и Максим Креси.

Пълния чоп за конкуренцията можете да разгледате тук:

Cincinnati ATP Masters 1000 Main Draw Singles
— Tennis Draws (@DrawsTennis)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР