Григор Димитров остави отлични впечатления с изявите си през изминалата

...
Григор Димитров остави отлични впечатления с изявите си през изминалата
Коментари Харесай

Поставените на Уимбълдън: Григор под №22, няма да срещне играч от топ 8 до 1/8-финалите

Григор Димитров остави отлични усещания с изявите си през миналата седмица на АТР 500 конкуренцията в Куинс, където избра да започва присъединяване си от квалификациите и реализира четири поредни победи, с цел да доближи до четвъртфиналната фаза, където бе спрян от бъдещия първенец Карлос Алкарас. Благодарение на мощното си показване най-хубавият ни тенисист се изкачи с 2 места до №24 при днешното възобновяване на международната класация, което ще подобри позициите му на идния Уимбълдън.

Именно на база как наподобява класирането от тази седмица ще бъдат избрани и поставените на Откритото състезание на Англия. В листата с сложени Димитров се подрежда на 22-ро място, защото двама по-високоранкирани от него тенисисти в лицето на Карен Хачанов и Пабло Кареньо Буста се отдръпнаха от присъединяване в конкуренцията. Това значи, че не съществува никакъв късмет българинът да срещне състезател от първите 8 до осминафиналите на шампионата, а в трети кръг би могъл да се изправи против състезател, който е сред №9 и №16 в схемата.

Топ подложен на втора поредна конкуренция от Шлема ще бъде Карлос Алкарас, който през днешния ден измести Новак Джокович от върха на класацията. От своя страна, сърбинът ще бъде втори подложен, което значи, че дуел сред него и 20-годишния испанец ще има опция да следим чак на финала. Даниил Медведев и Каспър Рууд пък са надлежно трети и четвърти подложен.

Първите, които попадат отвън листата с сложени, са младият Бен Шелтън и финалистът от 2021-ва Матео Беретини, а измежду останалите имена, които биха могли да бъдат опасност за поставените още в първите кръгове, е и двукратният първенец Анди Мъри. 

Пълен лист с поставените на Уимбълдън:
Карлос Алкарас Новак Джокович Даниил МедведевКаспър РуудСтефанос ЦиципасХолгер РунеАндрей РубльовЯник Синер Тейлър ФрицФрансис ТиафоФеликс Оже-АлиасимКамерън НориБорна ЧоричЛоренцо МузетиАлекс де МинорТоми ПолХуберт ХуркачФрансиско СерундолоАлександър ЗверевЯн-Ленард ЩруфРоберто Баутиста АгутГригор ДимитровСебастиан КордаЙошихито НишиокаАлександър БубликНиколас ДжариДенис ШаповаловДаниел ЕвансТалон ГрийкспорТомас ЕтчевериНик КирьосАлехандро Давидович Фокина
 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР