Григор Димитров изпита известни затруднения в откриващия си двубой на

...
Григор Димитров изпита известни затруднения в откриващия си двубой на
Коментари Харесай

Григор показа подобрение, но Де Минор се оказа твърде силен и го отстрани в Монреал

Григор Димитров изпита известни усложнения в откриващия си дуел на Мастърса в Монреал, откакто трябваше да реализира поврат във втория сет против международния №237 Алексис Галарно, само че все пак мина сполучливо теста и се класира за втория стадий на конкуренцията, където го очакваше надалеч по-сериозно предизвикателство в лицето на Алекс Де Минор.

Хасковлията бе повишил доста равнището си на игра спрямо миналата среща, само че неговият съперник показваше невероятна непоклатимост от главната линия и удивително напредване по корта, като точно това беше и ключът към крайния триумф за австралиеца, отстранил родния ни представител след 7:6(4) 7:5. В идващия кръг на шампионата младокът ще се изправи против намиращия се в страхотна форма Ник Кирьос, който през днешния ден детронира международния №1 Даниил Медведев

Откриващият сет бе извънредно равносилен, като през цялото време на срещата българинът демонстрираше високо равнище от сервис линията и с помощта на солидното си подаване трупаше голям брой директни точки. Той доста бе понижил броя на непредизвиканите грешки, като в същото време постоянно го виждахме да се измества на форхенд и да форсира топката с длановия удар, с цел да получи самодейността. От своя страна, австралиецът непрестанно се стремеше да заеме офанзивна позиция в разиграванията, само че Димитров ловко парираше офанзивите на съперника си с помощта на съвършено изпълнен сечен бекхенд, с който лишаваше Де Минор от опция да генерира скорост в идващия си удар.

В хода на цялата първа част не се стигна до нито един брейкбол, заради което изцяло разумно развръзката на този толкоз оспорван сет пристигна в тайбрек. Там нашето момче взе ранно преимущество от 4:1, само че след това младокът за следващ път сподели своите атлетични качества и успяваше да върне всяка една топка, дочаквайки пропуск от страна на първата ни ракета. Така международният №21 съумя да обърне хода на събитията и да завоюва всяка от идващите 6 точки, с цел да се поздрави с триумфа в дебютната част.

Най-добрият ни тенисист бързо изостави зад тила си отрицателните страсти от края на предходния сет и още на старта на втората част поведе с пробив, подкрепят от австралиеца с двойна неточност на брейкбол. За страдание, последва спад в представянето на нашия съотечественик, който на няколко пъти пропусна очертанията на корта и позволи мигновен рибрейк.

В шестия гейм началният удар на българина претърпя цялостен разпад и станахме очевидци на две двойни неточности, които му костваха закъснение от 0:40. Григор съумя да резервира хладнокръвие и с храбра игра от главната линия доближи до тъждество в точките. Проблемите за него обаче не стопираха дотук, защото скоро по-късно на хасковлията му се наложи да избавя нови три брейкбола, но откакто неколкократно съумя да пробие отбраната на непоставения състезател, хасковлията измъкна подаването си, опазвайки паритета за 3:3.

В края на частта бе ред на австралиеца да изпита съмнения на личен сервис и откакто Де Минор поведе с 40:0, родният ни представител съумя да обърне нещата в своя изгода и след поредност от чудесно конструирани разигравания българинът се снабди с три шанса за пробив, само че не съумя да се възползва от тях и изостана с 4:5.

Последваха два безапелационни сервис гейма за двамата, след което Де Минор още веднъж се приближи на гейм от успеха. Сервирайки за оставане в мача при 5:6, Димитров бе притиснат оптимално от международния №21, който доближи до два следващи мачбола, и въпреки нашият тенисист да избави първия от тях благодарение на слайс, то при втория изкара следващ форхенд в навън, с който бе комплициран завършек на присъединяване на някогашния №3 в Канада.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР