Григор Димитров изигра безупречен мач и победи категорично Андрей Рубльов

...
Григор Димитров изигра безупречен мач и победи категорично Андрей Рубльов
Коментари Харесай

Григор Димитров не даде шансове на Рубльов и е полуфиналист в Ротердам


Григор Димитров изигра безукорен мач и победи изрично Андрей Рубльов с 6-3, 6-4 в среща от 1/4 финалите на шампионата в Ротердам. Петият в света българин отстрани 20-годишния руснак за 76 минути, като направи по един пробив в двата сета и не сбърка нито един път на своето подаване.

В първия сет Григор направи пробив в четвъртия гейм и безпроблемно го затвърди, повеждайки с 4-1, а той се оказа задоволителен за триумф в сета.

В четвъртия гейм на втория сет Григор този път имаше проблем на собствен сервис, само че избави брейкбол и изравни на 2-2. В седмия гейм Григор поведе с 40-15 и осъществя първата си точка за пробив. Както в първата част и той бе вкоренен, въпреки и доста мъчно, а Рубльов не откри метод да го върне и загуби мача.

Резултатът в дуелите сред двамата стана 2-1 в интерес на първата ни ракета. Той загуби първия мач против руснака на Ю Ес Оупън 2017 без да завоюва даже и сет, само че взе заслужен реванш в тазгодишното издание на Откритото състезание на Австралия.

За място в заключителната среща на шампионата Григор ще се изправи против добре прочут противник – Давид Гофен. Белгиецът се класира за предпоследния стадий без игра, откакто Томаш Бердих се отхвърли заради травма и не излезе на корта. Димитров води с 5-1 в мачовете с Гофен, като пет от срещите се играха предходната година и хасковлията загуби единствено една от тях и точно в Ротердам. Най-ценният си триумф против Гофен нашият тенисист записа в мача за купата на заключителния шампионат за сезон 2017 в Лондон. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР