Григор Димитров и Денис Шаповалов не стигнаха до мач помежду

...
Григор Димитров и Денис Шаповалов не стигнаха до мач помежду
Коментари Харесай

Димитров – Шаповалов на старта в Синсинати


Григор Димитров и Денис Шаповалов не стигнаха до мач между тях в Монреал, само че в Синсинати ще гледаме точно този конфликт в първи кръг.

Шампионът от 2017-а е подложен под №16 и в първи кръг ще има за противник канадеца, който е в обезверена потребност от победи. На родния си Мастърс Шаповалов загуби от Алекс де Минор като това бе девето проваляне в последните му 10 мача – серия, почнала след успеха над Рафа Надал в Рим.

До момента двамата са играли три пъти между тях като Димитров има две победи – през 2016-а той победи 16-годищния си тогава противник с 6-4, 6-3. Впоследствие го в профил в два сета и четири години по-късно в Ротердам. Успехът на канадеца пристигна на четвъртфинал на Мастърса в Рим през 2020-а – 6-2, 3-6, 6-2.

При триумф в първи кръг, то във втори Григор ще срещне американец във форма – спечелилия от дуела сред четвъртфиналиста в Монреал Томи Пол и финалиста в Атланта Дженсън Бруксби.

Българинът е един от двамата сложени в най-горната осмина на жребия като другият е №1 Даниил Медведев. Той е евентуалният му противник за трети кръг. Руснакът почива на старта, а по-късно ще срещне Ботик ван де Зандсхулп или Максим Креси.

Ник Кирьос, Тейлър Фриц и Андрей Рубльов са в същата четвъртина като те са вероятни противници на Медведев за четвъртфиналите. Австралиецът ще започва против Алехандро Давидович Фокина и при триумф ще играе с Фриц или Себастиан Баес.

Поставеният под №2 Рафаел Надал стартира от втори кръг, където ще играе с Борна Чорич или квалификант. Първият подложен на пътя му би бил сънародникът му Роберто Баутиста Агут.

Феликс Оже-Алиасим и Яник Синер са в четвъртината на Матадора, а възможен дуел сред Рафа и Карлос Алкарас е вероятен на полуфинал.
 Image
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР