Греяното вино е типична напитка за зимата. По коледните базари

...
Греяното вино е типична напитка за зимата. По коледните базари
Коментари Харесай

7 ползи от пиенето на греяно вино

Греяното вино е типична напитка за зимата. По коледните базари то е огромен шлагер, а и в този момент, когато заведенията не работят, поради карантината, това пиво ще ви сгрее по време на вечерната разходка из града. Много е сантиментално и прелестно да гледате коледната декорация, до момента в който пийвате греяно вино в компанията на обичан човек или другари. Ето и изгодите за здравето от напитката, съгласно “home.bt.com”.

Подпомага мозъка

В греяното вино има съставна част, наречена ресвератрол, която оказва помощ за възстановяване на кръвния поток. Проучвания потвърждават, че това подкрепя функционалността на мозъка и укрепва паметта. Индийското орехче в греяното вино пък подтиква мозъка, понижава напрежението, умората и тревогата и усъвършенства концентрацията.

Бори се с настинките

Сега е значимо да засилим имунната система. Антиоксидантите в аленото вино ни оказват помощ да се борим с инфекциите и помпат имунитета. Испанско изследване потвърждава, че за хората, които пият повече от 14 чаши алено вино на седмица, е 40% по-малко евентуално да заловен простуда.
Снимка: shutterstock  7 изгоди от пиенето на греяно вино

Детоксикира

Индийското орехче, което можем да намерим в множеството греяни виновност, прочиства черния дроб и бъбреците от отрови. То предотвратява и появяването на камъни в бъбреците.

Бори се с възпаленията

В греяното вино доста постоянно се поставя канела. Тази фалшификация се бори с възпаленията, понижава отоците и възвръща естествената функционалност на тъканите. Антиоксидантите в аленото вино също работят противовъзпалително.

Грижи се за стомаха

Карамфилът в греяното вино усъвършенства храносмилането. Смята се, че той оказва помощ при проблеми на храносмилателната система, като запек, газове и така нататък

Забавя стареенето

Ресвератролът в това пиво оказва помощ за подмладяването на клетките и забавя процеса на стареене. Той се бори и против свободните радикали в кожата.

Добро е за сърцето

Някои изследвания демонстрират, че аленото вино понижава риска от кардиоваскуларни болести, които могат да доведат до инфаркт. Това вино е превъзходен източник на антиоксиданти и постоянното му пиянство покачва равнищата на положителния холестерол.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР