Греяното вино е приготвено, кестените също са готови за печене,

...
Греяното вино е приготвено, кестените също са готови за печене,
Коментари Харесай

Ще бъдат ли отменени коледните базари в Германия и тази година?

Греяното вино е приготвено, кестените също са подготвени за печене, само че с повишаването на случаите на Covid-19 празничният сезон за коледните базари в Германия виси на косъм.

Докато държавното управление се пробва да отговори на трагичното повишаване на инфекциите през последните две седмици, някои от обичайните базари към този момент са анулирани, до момента в който други към момента са в с напрежение очакване на решение.
Рекорден брой дейни случаи на COVID-19 в Германия
Днес Германия заяви за 32 048 нови случая на COVID-19 и 265 смъртни случая, свързани с вируса, а от ден на ден федерални провинции разгласих...

Щрицелмаркт в Дрезден - най-старият коледен базар в Германия, който притегля към три милиона гости годишно, би трябвало да отвори порти на 22 ноември. Собствениците на сергии към този момент са построили своите дървени къщички и са заети с окачването на украшения и сглобяването на дървени фигури. Но във всеки един миг може да се наложи да смъкват всичко.

„ Не мога да опиша, какво претърпяваме сега “, споделя Карин Ханче, която от 32 години продава обичайни меденки на пазара. " Не можем да спим през нощта - толкоз сме нервни и напрегнати ”, показа тя пред Агенция Франс Прес.

Провинция Саксония реши, че базарите могат да продължат работа, само че локалните управляващи в Дрезден би трябвало да се срещнат на 25 ноември и биха могли да изразят друго мнение.

Централното държавно управление и водачите на 16-те немски провинции също би трябвало да се срещнат тази седмица, с цел да обсъдят новите национални ограничения против ковид.

Тъй като 7-дневният % на заболеваемост в страната се повишава до повече от 300 инфекции на 100 000 души, се чака те да се спогодят за нови ограничавания. Най-вероятно огромни събирания ще бъдат позволени само за имунизирани или преболедували.
В Германия: Зелен документ за достъп до работното място
Германия планува въвеждането на зелен документ за достъп до работното място, съобщи БНР. Вероятният предстоящ канцлер Олаф Шолц разгласи...

Но тези правила биха били невъзможни за използване на Щрицелмаркт, който няма ограда или надзор на входа.

За Ханче, за чиято компания коледният интервал носи 50% от приходите, затварянето на базара би било злополука. „ Не всеки ще преживее това, а за себе си към момента не мога да кажа “, откровена е тя. „ Готови сме неотложно да освободим всички още веднъж, в случай че обстановката с пандемията го изисква. Но се нуждаем от някаква форма на отплата за разноските, а сега нямаме такава ”, прибавя тя.

Коледните базари в Германия са годишно събитие още от XV век, когато на занаятчии и пекари е било обещано особено позволение да разнасят стоките си по градските площади в навечерието на Коледа. В интервала преди пандемията базарите привличаха към 160 милиона гости годишно и носеха доходи от 3 до 5 милиарда евро, съгласно данни на браншовата асоциация BSM.

Миналата година множеството немски градове анулираха коледните си базари, макар финансовите загуби, защото случаите на Covid-19 започнаха да нарастват. Вчера Мюнхен стана първият огромен немски град, който анулира коледния си базар за 2021 година Отменени бяха и няколко по-малки базара в цяла Германия. Други към момента възнамеряват да продължат, само че с ограничавания: в Лайпциг няма да има алкохол, до момента в който в Нюрнберг пазарът ще бъде разграничен на няколко места.

 
Германия остана без работещи номера на незабавните служби, повода е незнайна
Тази заран номерата на незабавните служби в цяла Германия не работеха. По-късно бяха възобновени, само че повода за срутва към момента не е изв...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР