Грета Тунберг и десетки други активисти за опазване на околната

...
Грета Тунберг и десетки други активисти за опазване на околната
Коментари Харесай

Грета Тунбер и нейни поддръжници блокираха входовете на шведския парламент

Грета Тунберг и десетки други деятели за запазване на околната среда блокираха основните входове на шведския парламент . Демонстрацията беше ориентирана против последствията от изменението на климата и политическото безучастие, заяви US News.

" Ние сме група младежи, които б локират входовете на шведския парламент , Риксдага, за да стачкуват против продължаващото заличаване на нашите животоподдържащи системи и против хората, които към този момент са убити вследствие на климатичната рецесия ", съобщи Тунберг.

" На това би трябвало да се постави край. Достатъчно ни е " , добави тя, като упрекна политиците в безучастие пред лицето на световното стопляне.

Тунберг се трансформира в лице на младите деятели за климата, защото нейните ежеседмични митинги, почнали през 2018 година пред шведския парламент, бързо прераснаха в световно младежко придвижване с огромни манифестации на разнообразни континенти.

" Политиците не са работили . Все още се движим в неверна посока, излъчванията не престават да се усилват. Затова считаме, че нямаме различен избор, с изключение на да опитаме нови, разнообразни способи, с цел да се чуе гласът ни ", сподели Тунберг.

Миналата година тя беше арестувана от полицията или отстранена от митинги в няколко страни, в това число Швеция, Норвегия и Германия.

Миналия месец английски съд я оправда по обвиняванията в нарушение на публичния ред, защото съдията постанови, че полицията не е имала право да арестува нея и други лица по време на митинг в Лондон предходната година.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР