Грешно е схващането, че след тренировка трябва да се натрупа

...
Грешно е схващането, че след тренировка трябва да се натрупа
Коментари Харесай

Каква е връзката между солта и мускулните крампи

Грешно е схващането, че след подготовка би трябвало да се натрупа сол в организма. Сол има и в пълнозърнестите храни, и в ядките, и в бобовите растения. Консумирането им доставя на организма ни задоволително количество натриев хлорид. Хората, които спортуват интензивно, имат потребност от повече сол в менюто си. Не единствено те обаче са наранени от мускулни крампи. Защо се получават те?

Мускулите реагират на тласъци от двигателните ни нерви. Когато взаимоотношението им бъде нарушено, мускулът реагира и се получава мъчителен конвулсия. Причините може да са две – повреден нерв, който изпраща повече от нужните сигнали до мускула или мускул, който реагира свръхчувствително на естествени тласъци.

„ Ако някой постоянно страда от мускулни крампи, това би трябвало да бъде изследвано”, изясни неврологът доктор Дирк Чесник. По думите му от време на време аргументите могат да са свързани със заболяване, което е значимо да бъде намерено в точния момент.

Стандартната рекомендация за облекчение на мъчителните конвулсии е банкет на магнезий. За страдание, той не оказва помощ на всички. Д-р Гернот Кюнел предлага разпъване на мускулите преди лягане.

Вижте повече във видеото. То е част от предаването „ В добра форма “ на „ Дойче веле “, което се излъчва всяка неделя от 11.30 ч. и в петък от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „ Дойче веле “ и в ефира на „ Събуди се “ по NOVA всеки уикенд.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР