Грешка на навигатора и неуспешен опит за спасяване потопиха почти

...
Грешка на навигатора и неуспешен опит за спасяване потопиха почти
Коментари Харесай

Свръхмодерен натовски кораб потъна след сблъсък с танкер

Грешка на навигатора и несполучлив опит за избавяне потопиха съвсем напълно боен транспортен съд под командването на НАТО край норвежки фиорд, оповестява „ Си Ен Ен ”. Огромна дупка в корпуса аргументи потъването на норвежкия боен транспортен съд за милиони долари „ Хелге Инстад ”, който се вряза в плаващия под малтийски байрак петролен танкер „ Сола ”, оповестява " Канал 3 ".

Случаят е от 8 ноември, само че в този момент бива публично оповестен. Фрегатата, която е една от 5-те във флота на скандинавската страна, се движела към вътрешните фиорди в западната част на Норвегия и провеждала навигационна подготовка, когато се блъснала в 250-метровия танкер, който таман отплавал от петролен терминал.

Опитите на норвежките военни да закарат 5500-тонния транспортен съд до най-близкото пристанище се провалили седмица по-късно, когато въжето, с което бил теглен на буксир се скъсало и той потопен. Сега всичко, което се вижда от фрегатата на повърхността са антените и радарната система. Инцидентът накара норвежки медии да зададат очевадния въпрос – по какъв начин транспортен съд, предопределен за военни дейности не е съумял да избегне постепенно движещият се 150 000-тонен танкер?

Армията отхвърли коментар за конфликта, при който бяха ранени 8 от 137-те души на борда на плавателния съд. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР